¨

Dong kan selv være skyld i brud på gasledning

Foto: TV ØST

Hverken Holbæk Forsyning eller Dong Energy vil endnu tage ansvaret for tirsdagens gasudslip i Holbæk, oplyser dagbladet Nordvestnyt.

Det var Holbæk Forsyning, der i forbindelse med udskiftning af vandledninger tirsdag eftermiddag gravede hul på en gasledning, så ganske store mængder gas slap ud og gav risiko for eksplosioner i hjertet af Holbæk.


Holbæk Forsyning afviser ansvarMen driftsleder i Holbæk Forsyning, Leif O. Pedersen, afviser at have ansvaret for det, der med hans ord »var ved at udvikle sig til en større katastrofe«. Han sender ansvaret videre til ejeren af gasledningen, Dong Energy.


Det skriver dagbladet Nordvestnyt.


Samarbejde skal give forklaring- Dongs gasledning går på tværs af vores vandledning. Det vidste vi godt fra optegnelserne, men Dongs ledning ligger meget tæt på vandledningen, og Dong har ikke overholdt den respektafstand til andre rør og ledninger, som selskabet selv gør meget ud af at fortælle andre om, siger Leif O. Pedersen.


Dong Energy ville onsdag sidst på formiddagen hverken påtage sig ansvaret eller for den sags skyld fralægge sig det. Dong vil først i samarbejde med Holbæk Forsyning se nærmere på ledningerne, før man konkluderer noget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App