¨

Domstol afviser dårligt politi-forarbejde

Foto: TV ØST

Forretningsmand fra Holbæk har ventet seks år på straffesag. Nu dumper dommere politiets tiltale.

For anden gang inden for kort tid får politiet en kold skulder i retten, fordi et anklageskrift er for upræcist.

Retten i Holbæk har netop afvist at tage stilling til en sag, hvor en forretningsmand i 60'erne var tiltalt for både moms- og skattesvig.,Det oplyser den tiltaltes forsvarer, advokat Kåre Pihlmann.

Manden risikerede at blive idømt frihedsstraf og en stor bøde. Tiltalen drejede sig om, at han skal have snydt det offentlige for 447.000 kroner i moms og 334.000 kroner i skat.

Loven siger, at et anklageskrift skal beskrive det kriminelle forhold, men det krav har Midt- og Vestsjællands Politi altså ikke levet op.

- Der er ingen beskrivelse af, hvad det er for en virksomhed, der er tale om. Er det ved undervisning, er han skomager, er det fra et selskab, spørger Kåre Pihlmann.

Også på flere andre punkter er tiltalen så upræcis, at det er svært at forsvare sig, mener han.

Forleden fik Nordsjællands Politi en lignende begmand af Retten i Helsingør, som forkastede en straffesag om skat for 727.000 kroner mod en pizzeria-ejer. Problemet er ifølge advokat Pihlmann, at anklagemyndigheden læner sig alt for meget op ad Skat.

- Politiet modtager en såkaldt tiltalebegæring fra Skat, og det virker som om, at man nærmest ordret skriver det ind i anklageskriftet.

- Dermed skrives anklageskriftet reelt af en person, der ikke er jurist, og derefter står vi med problemet, siger han.

Advokaten kritiserer også tidsforløbet. I sagen fra Holbæk blev forretningsmanden sigtet helt tilbage i 2005. Dermed er der altså gået seks år, før retten giver dumpekarakter til sagen og afviser at behandle den.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App