Dokumentation: Det siger eliteformanden

Se eliteformand Carsten Damgaards kommentarer til indkaldelsen af ekstraordinær generalforsamling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Se herunder Carsten Damgaards overvejelser om at trække sig fra bestyrelsesarbejdet i Nordvest FC.

Carsten Damgaard har ikke ønsket at stille op til TV2 ØST om kritikken og den ekstraordinære generalforsamling i klubben - men han har i stedet sendt nedestående udtalelse:

Læs også:

Nordvest FC vil vælte eliteformand

Nordvest FC’s eliteformand overvejer at gå

---

Hermed kommentarer i.f.t. omtale vedr. HB&I/ Nordvest FC.

  • Jeg vil ikke medvirke til yderligere mudderkastning ved at kommentere på tidligere træneres kritik af min ledelsesstil og personlighed - blot gøre opmærksom på, at samtlige de beslutninger jeg har meldt ud omkring træneransættelser, eliteudvalg/ sportschef, undersøgelsesfase vedr. professionalisering af klubben etc., er truffet af et enigt eliteudvalg, som er godkendt af bestyrelsen.
  • Som formand for eliteudvalget er jeg et af klubbens ansigter udadtil. Jeg er budbringer af beslutninger, som man kan være uenig i - og som jo desværre også kan såre eller gøre ondt på nogen. Men sådan er virkeligheden.
  • Man kan selvfølgelig ikke indgå i ledelsen af en fodboldklub som Nordvest FC eller HB&I med så mange frivillige og engagerede ildsjæle, hvis man opfører sig arrogant, selvoptaget og diktatorisk. Jeg kan ikke genkende mig selv som sådan - og jeg er ærlig talt chokeret over, at nogen vil have mig ud af klubben med dén begrundelse.
  • HB&I/ Nordvest FC står ved en skillevej. Klubbens nuværende økonomi og organisation kan ikke bære ambitionen om at professionalisere klubben, så den igen kan blive Nordvestsjællands ubestridte fodboldflagskib og etablere sig nærmere toppen af dansk fodbold, end det har været tilfældet i de seneste snart mange år.
  • Det er nødvendigt med en gradvis professionalisering af klubben bare for at bevare det nuværende niveau med et 2. divisionshold, en elite-ungdomsafdeling og en velfungerende bredde. Arbejdet er i fuld gang. Det er planen, at der kan offentliggøres et konkret udspil til efteråret efter godkendelse i bestyrelsen.
  • For tre år siden bestod antal erhvervspartnere i klubben af godt og vel 20 virksomheder – i dag er vi flere end 100 erhvervspartnere i klubben, hvor der også er en velfungerende NVFC Bizz netværksdel. En væsentlig stigning i indtægtsmulighederne for klubben og et vigtigt grundlag for fremtidens udvikling.
  • Jeg er ikke ene om at tro på, at der kan findes en fremtid for professionel fodbold i Holbæk. Klubben har en stor og talentfuld ungdomsafdeling, og dens geografiske placering er perfekt for talent-opsamling fra hele Nordvestsjælland. Holbæk har gode og naturlige forudsætninger for at blive hjemby for et 1. divisionshold. Men det kræver et økonomisk og organisatorisk løft – og det til glæde for både bredde og elite.
  • Både blandt nuværende og mulige kommende sponsorer og samarbejdspartnere er der stor interesse og opbakning bag planerne. De synes, som jeg, at det er værd at kæmpe for en professionalisering af fodbolden i Holbæk.
  • Min person skal ikke stå i vejen for projektet. Fodboldens fremtid i Holbæk skal ikke handle om min person, men nu er jeg fra flere sponsorer og andre fra styregruppen bag planerne blevet opfordret til ikke bare at give op på grund af intern kritik, men kæmpe videre - ikke for mig selv, men for sagen og fremtiden for fodbolden i Holbæk.

Jeg vil afgøre mit medlemskab af bestyrelsen i løbet af få dage og melde ud, når jeg har truffet en beslutning.

Venlig hilsen
Carsten Damgaard – HB&I/ Nordvest FC/ 26. juni 2013.