Dødsulykke giver kommune 3 strakspåbud

Arbejdstilsynet har givet Holbæk Kommune 3 strakspåbud oven på den tragiske ulykke, hvor en ansat 64-årig blev dræbt på togskinnerne ved Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Manglende sikkerhedsprocedurer i Holbæk Kommunes Vej og Park-afdeling var en medvirkende årsag til den tragiske arbejdsulykke, hvor den 64-årige kommunalarbejder Kurt Sørensen blev dræbt af et tog, da han kørte og slog græs ved jernbaneoverskæringen på Kalundborgvej i Holbæk den 4. juni.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Det har Arbejdstilsynet netop fastslået efter at have undersøgt ulykken, og det har derfor givet kommunen 3 strakspåbud.

Var ikke gjort bekendt med regler

De 3 punkter handler om, at arbejdet med at slå græs skal planlægges mere forsvarligt, at der skal føres tilsyn, når ansatte slår græs, og at de ansatte skal instrueres bedre i, hvordan man slår græs ved tog-skinner.

- Det er vores opfattelse, at arbejdet med græsklipning ikke har været udført sikkerhedsmæssigt forsvarligt i Vej og Park, og at de ikke har ført et effektivt tilsyn med arbejdet. Det er også vores vurdering, at den dræbte medarbejder ikke var gjort bekendt med de ulykkesfarer, der er ved at slå græs ved togskinner, siger tilsynschef Charlotte Friis fra Tilsynscenter Øst og fortsætter.

- Havde arbejdet været planlagt, så det var tydeligt, hvad medarbejderen skulle og ikke skulle, burde ulykken ikke være sket, siger tilsynschefen til dagbladet Nordvestnyt. Arbejdstilsynet er i øjeblikket i gang med at vurdere, om Holbæk Kommune skal politianmeldes for de manglende sikkerhedsprocedurer.

Der skal ikke være tvivl

Hos Holbæk Kommune er man nu ved at ændre procedurerne, men man mener, at de ansatte godt vidste, at de slet ikke skal slå græs ved jernbaneskinner.

- Der har været en mundtlig instruks til ansatte i Vej og Park om, at de ikke skal slå græs langs jernbanerne, men hvis Arbejdstilsynet siger, at der skal være en skriftlig instruks, må vi gøre det. For der må ikke herske tvivl om, hvor de ansatte skal slå græs, og hvor de ikke skal slå græs, siger Anders Asmind, direktør i Holbæk Kommune for teknik miljø og klima.