¨

Død rocker i celle var topfigur i Bandidos

Han var ikke bare hvem som helst, den 24-årige rocker, der begik selvmord i Holbæk arrest fredag aften. Foto: Arkivfoto

Rockeren, der hængte sig selv i arresten i Holbæk fredag aften, var et højtstående medlem af Bandidos. Han havde status som ’sergant at arms’, der betyder krigsminister.

Den nu afdøde rocker; Umar Asgar, der dagen efter han kom ud af isolation, valgte at tage sit eget liv i sin celle i Holbæk Arrest, var topfigur i Bandidos.

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Han var ’sergant at arms’, som kan oversættes til krigsminister. Det bekræfter Københavns Politi over for Ekstra Bladet.

Rigspolitiet nationale overvågningscenter NEC, der monitorerer rocker-bandemiljøet, forklarer til Ekstra Bladet, hvad den status betyder.

- Sergant of arms er en operativ leder. Han står for klubbens operative arbejde og sørger for, at det kører gnidningsfrit og disponerer, hvis det ikke gør. Han skærmer klubbens vigtige medlemmer herunder præsidenten fra at blive fedtet ind i de operative opgaver, siger Lisbeth Jensen, der er vicepolitiinspektør for Rigspolitiet.  

Umar Asgar var sammen med fem andre Bandidos-medlemmer sigtet for et tribbeltdrab, der fandt sted tilbage i november sidste år på Frederiksberg i København. Umar Asgar blev varetægtsfængslet den 19. april i år, hvor han sad i isolation indtil selvmordet fredag aften.

Muslimsk begravelse

Det er kutyme, at når en rocker afgår ved døden, så møder ’brødre’ fra miljøet op ved kirken og følger rustvognen på vejen med motorcykelkortege.

Umar Asgars begravelse kan derfor blive ret så usædvanlig, fordi han var muslim, og derfor er der tale om en kombination af en muslims-ceremoni og en rocker-begivenhed.

Kent ’Kemo’ Sørensen, der er talsmand for Bandidos MC Denmark, siger til Ekstra Bladet, at de vil respektere familiens ønsker.

- Han skal begraves muslimsk. Begravelsen kommer til at foregå på familiens præmisser, og hvad de ønsker, retter vi os efter, siger han.     

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App