DM i gadefodbold kommer til Holbæk

Holbæk Kommune bliver vært for årets danmarksmesterskaber i gadefodbold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Til efteråret vil gadefodboldhold med hjemløse og udsatte fra hele landet gå på banen til DM i gadefodbold i Holbæk.

Det traditionsrige stævne kommer til at løbe over to dage, fredag den 1. oktober og lørdag den 2. oktober, og forventes at tiltrække op mod 250 udsatte borgere til fodbold og fællesskab.

quote Det er ikke bare et cirkus, der kommer til byen

Martin Pedersen, direktør i OMBOLD

- Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi er så heldige, at DM kommer til Holbæk Kommune. Både fordi det er et fedt arrangement, og fordi det støtter op om en vigtig sag, siger Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Ifølge borgmesteren er det i høj grad takket være tre lokale erhvervssponsorer, Sparekassen Sjælland-Fyn, Jehl Ejendomme ApS og Stavnskær Elektrik A/S, at stævnet kan afholdes i Holbæk

- Det havde ikke været muligt, hvis ikke de var gået aktivt ind i det med økonomisk støtte, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

DM i gadefodbold i Næstved i 2018
DM i gadefodbold i Næstved i 2018 Foto: Foto: Caspar Miskin

250 udsatte borgere på banen

Det er nonprofitorganisationen OMBOLD, der hvert år arrangerer DM i gadefodbold. En begivenhed, hvor op mod 250 udsatte borgere fra hele landet samles til fodbold og fællesskab.

Ifølge Martin Pedersen, der er direktør i OMBOLD, er formålet at få flere udsatte borgere til at dyrke motion, og DM i gadefodbold har vist sig at have vedvarende positiv effekt på mange af de udsatte borgere, der deltager.

- Det er ikke bare et cirkus, der kommer til byen og smutter igen, siger han.

Læs også
Grøn vil afholde koncerter med 10.000 deltagere til sommer
Læs også
Grøn vil afholde koncerter med 10.000 deltagere til sommer

- Det handler om at efterlade andet end kridtstreger. Der kommer hold fra hele landet for at spille fodbold i to dage. Vi prøver at bruge anledningen til at få lokale udsatte til at begynde at spille gadefodbold, og det, vi kan se, er, at de når udsatte borgere begynder at spille fodbold, så er der også mange, der fortsætter med at spille, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

I 2018 blev der spillet DM i Næstved.
I 2018 blev der spillet DM i Næstved. Foto: Foto: Caspar Miskin

Ikke kun for fodboldspillere

Udover at få flere udsatte borgere i kamptrøjerne, forsøger OMBOLD også at give ikke-deltagende spillere mulighed for at være med på anden vis.

- Vi sørger også for at få engageret dem, der måske ikke kan spille fodbold, men som måske kan passe en måltavle eller andet, så de også oplever et ejerskab af stævnet, siger Martin Pedersen.

DM i gadefodbold plejer også at indeholde en showkamp mellem udsatte borgere og lokale politikere, og bliver det en realitet i år, stiller borgmesteren gerne op.

- Hvis jeg bliver spurgt, vil jeg rigtig gerne spille med. Så har borgerne også noget at grine ad. Jeg er ikke så god til at spille fodbold, men jeg vil rigtig gerne være med, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet...

DM i gadefodbold
Foto: Foto: Caspar Miskin

Den præcise placering for arrangementet er endnu ikke besluttet, men det bliver i et bynært område, oplyser borgmesteren.

Sidste år blev stævnet aflyst på grund af corona, året før blev der spillet på Frederiksberg i København.

Sidste gang stævnet blev afholdt i vores region var i 2018, da Næstved blev udpeget som vært. Næstved Kommune stod også for afholdelsen i 2012. 


Nyhedsoverblik