¨

Diskoteker og værtshuse står sammen i Holbæk

Foto: TV ØST

Seks diskoteker og værtshuse i Holbæk går nu sammen om et fælles bølleregister.

"Natteliv i Holbæk" hedder det nye samarbejde mellem seks diskoteker og værtshuse i Holbæk. De vil nu stå sammen om en fælles karantæne til de gæster, der bryder reglerne. Det skriver Nordvestnyt.

- Vi, der har natbevillinger, har en fælles interesse i, at byen er et trygt sted, og derfor står vi nu sammen om, at få folk der tager stoffer og laver ballade væk fra nattelivet, fortæller ejer af Diskotek Sinz, Lukas Holtmann Olsen til Nordvestnyt.

Det er Diskotek Sinz, Club Harlekin, Bryghuset No. 5, Cleopatra, Landgreven og Underhuset, der er gået sammen om det fælles register.

Samarbejdet er blandt andet blevet til, fordi der skal meget til, før politiet kan give et geografisk forbud, hvor en person bliver nægtet adgang til diskoteker i hele midtbyen.

 

De første har fået livsvarigt karantæne

Reglerne de seks steder er allerede trådt i kraft. Og ejeren af Underhuset og Club Harlekin er glad for samarbejdet.

- Vi vil typisk give et års karantæne til folk, der bliver taget med stoffer til eget brug eller er med i mindre slagsmål. To års karantæne giver vi for grov vold eller trusler mod personalet, og så kan vi give livstid til de personer, som har fået flere chancer, siger Jesper Blaase, ejer af Underhuset og Club Harlekin.

I praksis vil det foregå sådan, at hvis der er en person, der får karantæne et sted, vil de give navnet videre til de fem andre. På grund af registerloven er det ikke lovligt at videregive billeder af personerne. Rockere og banderelaterede personer har ikke adgang nogle af de seks steder.

De første to har allerde fået livsvarigt karantæne. Det er de to mænd, der natten til søndag var skyld i, at en kvinde blev forgiftet med Ecstasy. Mændene havde puttet Ecstasy i deres egne drinks, som kvinden ved en fejl kom til at drikke af.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App