DF-spidskandidat blev ikke valgt ind - smækker døren til partiet på vejen ud

Steen Klink gider ikke mere fnidder og har fra nytår meldt sig ud af Dansk Folkeparti, som han har repræsenteret i Holbæk Kommunalbestyrelse i seks år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter 36 år i politik, heraf seks år med Dansk Folkeparti, har veteran i Holbæk Kommunalbestyrelse Steen Klink ikke opnået genvalg.

Det stod klart med tirsdagens valgresultat – og dermed bliver det også et farvel til Dansk Folkeparti, fortæller Steen Klink til TV2 ØST.

- Det er ikke Dansk Folkepartis hjælp, der har gjort, at jeg kunne være blevet valgt – det er nok den diplomatiske måde at sige det på, forklarer den 67-årige lokalpolitiker.

quote Christiansborg-fnidderen er en del af, at folk har fravalgt Dansk Folkeparti

Steen Klink (DF), medlem af kommunalbestyrelsen, Holbæk Kommune

- Christiansborg-fnidderen er en del af, at folk har fravalgt Dansk Folkeparti. Det er der ingen tvivl om. Og jeg ønsker ikke at være en del af det fnidder mere. Derfor har jeg truffet den beslutning, at politik på det plan er fortid for mig.

Steen Klink, der i dag er formand for Projektudvalget for Unge og Uddannelse i Holbæk Kommune, lader forstå, at han derimod oplever at have haft et fint samarbejdet med de nuværende fire mandater af Dansk Folkeparti i Holbæk Kommunalbestyrelse.

- Vi har haft en god og homogen gruppe i Dansk Folkeparti i Holbæk, og den blev desværre reduceret til en person. Jeg har det fint med kommunal-styregruppen og den lokale opbakning i bestyrelsen – det er ikke det afgørende. Det har været en god periode.

Steen Klink kom til partiet i 2005 efter at være trådt ud af Socialdemokratiet året forinden. Det var her, han som socialdemokrat var medlem af Tornved Kommunalbestyrelse fra 1986 og frem til 2007, hvor Tornved sammen med fem andre kommuner blev til den ny Holbæk Kommune.

Læs også
Dansk Folkeparti får katastrofevalg - her er nederlaget størst
Læs også
Dansk Folkeparti får katastrofevalg - her er nederlaget størst

Steen Klink var ved dette års valg til kommunalbestyrelsen Dansk Folkepartis spidskandidat. Men de 429 personlige stemmer rakte ikke. Det blev nummer to på listen, John Harpøth, som med 442 personlige stemmer fik partiets ene plads i den nye kommunalbestyrelse.

Partiet led en tilbagegang på tre mandater ved kommunalvalget oven på en vælgerlussing med 3.678 færre stemmer sammenlignet valget i 2017, hvor partiet fik 5.412 stemmer - og i alt 13,4 procent.

Ikke råd til Nye Borgerlige

Der er ifølge Steen Klink yderligere to grunde til, at det er gået, som det er gået.

- Nye Borgerligere er et andet ben. Nye Borgerligere er opstået, fordi Christiansborg har været for dårlige, og det har givet en opblomstring til Nye Borgerlige, som har taget stemmer, som kunne være gået til Dansk Folkeparti. Og så er der det, som jeg kalder for Christina-effekten. Den er gået som en løbeild gennem hele Holbæk kommune. Det er hendes fortjeneste, og det er hun blevet belønnet for, konstaterer Steen Klink.

- Men det har betydet, man også har savet benene væk under mange lokalområder. Så jeg håber, de vil leve op til de gode intentioner om, at lokalområderne skal have indflydelse.

John Harpøth (DF) og Steen Klink (DF) på valgnatten, hvor de begge måtte sande, at partiet i den grad var blevet vraget af vælgerne.
John Harpøth (DF) og Steen Klink (DF) på valgnatten, hvor de begge måtte sande, at partiet i den grad var blevet vraget af vælgerne. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Når det handler om vælgerflugten til Nye Borgerlige, oplever Steen Klink, at det har været svært at få overbevist vælgerne om, at Nye Borgerliges politik for ham at se på mange måder er markant forskellig fra Dansk Folkeparti, når man trækker integrationsdebatten ud af ligningen.

Læs også
DF kaster ny moské ind i valgkampen - og det kan give borgmester problemer
Læs også
DF kaster ny moské ind i valgkampen - og det kan give borgmester problemer

- Som jeg siger til folk: Jeg som pensionist har ikke råd til at stemme på Nye Borgerlige.

- Det lyder meget besnærende, at vi skal have flere penge selv – men du skal have nogle penge at bruge af. Hvis du kun har folkepension på 6-7.000 kroner kan det være fint at beholde 2000 mere selv, men skal du så til at betale for læge og sygehusbesøg – så er der ikke meget tilbage af de 7.000 kroner.

Mere tid til interesser

Snak om at danne en lokalliste, som senest har haft vind i sejlene i Odsherred, er der ikke planer om, fortæller Steen Klink, selvom han ikke vil afvise at vende tilbage til politik.

quote Og så har jeg jo, hund, have og hustru – som jeg også glæder mig til mere tid sammen med

Steen Klink (DF), medlem af kommunalbestyrelsen, Holbæk Kommune

- Så skal det være noget helt specielt, hvis man vil se på mig en liste eller partiliste igen. Der vil skulle være et pænt diplomatisk tryk på mig, for at jeg har lyst til at stille op, siger han og tilføjer:

- Det er ikke noget, der ligger i pipeline.

Og egentlig er Steen Klink, der i dag er pensionist og forhenværende vicepolitikommissær, slet ikke bange for, at tiden nok skal komme til at gå, selv uden pladsen i kommunalbestyrelsen.

Læs også
Christina Krzyrosiak stormer frem og sikrer absolut flertal i Holbæk
Læs også
Christina Krzyrosiak stormer frem og sikrer absolut flertal i Holbæk

- Jeg sidder i en del bestyrelser, og jeg laver en del frivilligt arbejde. Det har jeg tænkt mig at fortsætte med. Jeg er også en stor fan af fodbold og håndbold – jeg er faktisk på vej til en kamp lige nu, fortæller han over telefonen.

- Så det vil jeg dyrke noget mere. Og så har jeg jo, hund, have og hustru – som jeg også glæder mig til mere tid sammen med.

Foruden Steen Klink træder også Dansk Folkepartis Brian Schäffer og Andreas Bering ud af kommunalbestyrelsen til nytår. 


Nyhedsoverblik