- Det var ligesom et vulkanudbrud

128 børn i Holbæk Kommune mangler pasning efter brand i børneinstitution.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er skrækkeligt. Frygteligt.

Sådan siger Bente Staack-Petersen, pædagogisk leder, om den brand, der tidligt tirsdag af ukendte årsager opstod i daginstitutionen Eventyrlunden i Holbæk.

- Jeg blev ringet op lidt i halv fem, og jeg kører derud fuldstændig forfjamsket. Det stod i store, store flammer. Det var et frygteligt syn, jeg har aldrig set noget lignende. Det var ligesom et vulkanudbrud med store gnister, der kom flyvende. De piskede rundt i luften, fordi det blæste meget, siger Bente Staack-Petersen.

quote Det var ligesom et vulkanudbrud med store gnister, der kom flyvende. De piskede rundt i luften

Bente Staack-Petersen, pædagogisk leder i Eventyrlunden

Brandvæsnet er stadig i gang med slukningsarbejdet. Imens arbejder Holbæk Kommune på at finde alternative pasningsmuligheder til de 42 vuggestuebørn og 86 børnehavebørn, som er tilknyttet daginstitutionen.

- Alt personalet har været på Absalonskolen siden klokken syv, hvor vi har ringet rundt til alle forældre, siger Bente Staack-Petersen. 

Børnehuset Eventyrlunden er en integreret institution, som er normeret til 42 vuggestuebørn og 86 børnehavebørn. Vuggestuen og børnehaven ligger i hver sin ende af huset, og har hver sin legeplads.
Børnehuset Eventyrlunden er en integreret institution, som er normeret til 42 vuggestuebørn og 86 børnehavebørn. Vuggestuen og børnehaven ligger i hver sin ende af huset, og har hver sin legeplads.
Foto: TV ØST

- Alle er selvfølgelig triste og kede af det, men de rækker hånden ud og spørger, om det er noget, som de kan hjælpe med, tilføjer Bente Staack-Petersen.

Hun skal nu forsøge at finde et andet sted i kommunen, hvor de i alt 128 børn kan blive passet fra i morgen.

Har afspærret området

Mens slukningsarbejdet foregår, er Stenhusvej spærret for trafik i sydlig retning fra rundkørslen ved Skagerakvej.

- Da indsatslederen kom frem til stedet, er branden allerede gået gennem taget, og der brænder kraftigt i den her nyere institution, siger Lasse E. Hansen, beredskabschef ved Vestsjællands Brandvæsen

Der blev straks tilkaldt assistance fra flere brandstationer, derfor er der lige nu omkring 40 brandfolk, 10 slukningskøretøjer og flere frivillige brandfolk fra i alt tre stationer på stedet. 

 
 
Foto: TV ØST

- En af udfordringerne er, at vi har haft brand i et gasskab, som vi ikke rigtig kunne lukke for. Det har vi haft et gasselskab til. Men det har medvirket til en kraftig brandspredning.

Skaderne på stedet er ifølge beredskabschefen omfattende.

- Desværre er store dele af institutionen ramt af den her brand, og store dele vil formentlig brande helt ned. Vi er tidligst færdig med efterslukningsarbejdet i eftermiddag, siger Lasse E. Hansen.

- Det vil formentligt vare længe, før der kan være børnepasning der igen, tilføjer han.