Det kan ikke betale sig at arbejde hos Svinninge-bager

Bagermester i Svininge får fredag besøg af Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, der gerne vil høre om eksempler på, at det ikke kan betale sig at arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bagermester René Christensen i Svinninge har flere gange oplevet, at butiksdamer har afvist at arbejde i bagerbutikken.

- Vi har flere gange de senere år søgt butiksdamer, hvor de afviser at arbejde hos os, fordi de fortæller, at det ikke kan betale sig for dem at tage jobbet, fortæller René Christensen.

- Vi betaler en faglært salgsassistent 23.500 kroner, men med den løn kan det tilsyneladende ikke betale sig at arbejde. Vi hat det seneste år fået et par henvendelser om ugen fra ledige. Når de hører lønnen, så får vi at vide, at det ikke kan betale sig at tage jobbet, fortæller Inge Christensen, fortæller han.

Derfor kontaktede René Christensens hustru, Inge Christensen, Venstre for at fortælle dem om problemet - set i lyset af torsdagens voldsomme debat om samme emne.

- Så ringede Venstres pressetjeneste til os for at høre, om Lars Løkke Rasmussen måtte komme på besøg i dag fredag - og selvfølgelig må de det, lyder det fra René Christensen - der tager det med ophøjet ro med udsigten til, at den danske verdenspresse kommer på besøg.

Frustrerende

Han føler, at det er frustrerende ikke at kunne ansætte butiksdamer.

- Vi hører hele tiden, at vi skal have ledige i arbejde - og så er det frustrerende, at det tilsyneladende ikke kan betale sig for butiksdamerne, at tage et job hos os, siger han.

Allerede klokken 11.30 var der godt fyldt op med pressefolk hos Svinninge Bageri.

- René nu bliver du her ved siden af mig, når Lars Løkke Rasmussen kommer. Hvad er det jeg har rodet mig ud i, lyder det fra Inge Christensen.