Den sidste sti er forsvundet i Vipperød og kommer ikke tilbage

Den sidste sikre sti til Fruerskoven i Vipperød bliver ikke genetableret, har Miljø- og Naturklagenævnet afgjort. Lokalforening føler sig forbigået.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Lad være med at flytte til Vipperød, hvis du vil ud i naturen.

Sådan lyder det sarkastisk fra Daniel Brøns, der er medlem Lokalforum Vipperød, efter det står klart, at den sidste sikre adgangssti til Fruerskoven i Vipperød ikke bliver åbnet igen.

Han har i ti år kæmpet for, at de mindre stier, som var trafiksikre adgangsveje til skoven for børn og voksne, ikke skulle blive blokeret af lodsejerne.

quote Det betyder, at vores børn skal ud på farlige veje, hvor bilerne blæser igennem, for at komme til Fruerskoven

Daniel Brøns, medlem Lokalforum Vipperød

Men nu har Miljø- og Fødevareklagenævnet afgjort, at den sidste sti til skoven ikke må genetableres.

- Det betyder, at vores børn skal ud på farlige veje, hvor bilerne blæser igennem, for at komme til Fruerskoven. Vi bor naturskønt, men vi skal tage bilen for at komme i skoven, siger Daniel Brøns.

Sti eller ikke sti?

De nu nedlagte sti gik fra Ejlstrupvej til Fruerskoven og var for en del år siden en sti med offentlig adgang til Fruerskoven.

Den var endda skrevet ind i en kommunal stiplan i området, men så blokerede lodsejeren den.

Derefter forsøgte Holbæk Kommune at give lodsejeren et påbud om at genetablere stien.

Men nu har Miljø- og Fødevareklagenævnet endeligt afgjort, at stien ikke må genetableres.

Bør finde en politisk løsning

Ifølge Daniel Brøns virker det, som om lokalsamfundet ikke bliver taget alvorligt af kommunen.

- Jeg mener godt, kommunen kan vælge at finde en politisk løsning på det her. De kan vælge at ekspropriere jorden. Men det virker, som om de er ligeglade med lokalsamfundet i Vipperød, siger Daniel Brøns.

Går juristeri i den

I august bragte TV ØST et indslag om striden om stierne. Her var politikere fra Holbæk Kommune rundt på en bustur i området og i dialog med borgerne i Vipperød om stierne.

Dengang var formand for Projektudvalget for Lokal Udvikling, Michael Suhr (C), med på turen.

Han håbede, at kommunen kunne finde en løsning, og derfor er han ærgerlig over afgørelsen.

quote Jeg synes, det er ærgerligt for lokalsamfundet og for lokaldemokratiet, at man ikke kan finde en løsning sammen, og at der i stedet går juristeri i den

Michael Suhr (C), formand for projektudvalget for lokal udvikling

- Jeg synes, det er ærgerligt for lokalsamfundet og for lokaldemokratiet, at man ikke kan finde en løsning sammen, og at der i stedet går juristeri i den, siger Michael Suhr.

Vil orientere udvalget

Michael Suhr henviser dog til formanden for Klima- og Miljøudvalget i kommunen, fordi det reelt set er det udvalg, sagen hører til.

Udvalgsformand John Harpøth (O) er dog ikke opdateret om sagen.

- Jeg kender intet til den sag, og jeg vil ikke udtale mig i sagen, før jeg har viden om den. Men jeg kan sige, at jeg vil bede om en redegørelse, som vi kan bruge til en orientering i udvalget, siger John Harpøth til TV ØST.

Nedenfor kan du se, hvordan det så ud, da politikerne var i dialog med borgerne i Vipperød om stierne.

En gruppe Vipperødborgere har inviteret politikere fra Holbæk Kommune med på en bustur. En bustur, hvor de bliver tvunget til at tage stilling til en række projekter, som borgerne mener, de har forsømt.