¨

Demonstration mod lukning af Folkebørnehaven

Foto: TV ØST

150 forældre og børn gik i dag på gaden i Holbæk for at demonstrere mod en lukning af en Danmarks ældste institutioner. Den 175 år gamle Folkebørnehave.

Med klapvogne, bannere og sange, som selv de mindste kunne synge med på, gik forældre og børn i dag på barrikaderne.

- Vi håber, at politikerne vågner op, siger Heidi Kaalund.

Det er et forslag fra Holbæk Kommune om at lukke Folkebørnehaven ved udgangen af året, der får forældrene til at råbe op. Kommunen vil i stedet lave et familiehus.

- Vi tænker på vores børns tarv og deres fremtid. Vi tænker på, at det ikke er godt at rykke dem rundt fra forskellige institutioner, siger Brian Ottosen, der med i forældregruppen i Folkebørnehaven.

Folkebørnehaven er en af Danmarks ældste institutioner og har eksisteret i 175 år. Det er en integreret vuggestue og børnehave, hvor 88 børn i dag har deres daglige gang.

- Det er en fantastisk børnehave. Vi har haft tre børn der, så vi vil være meget kede af at den lukker, siger Knud Christensen.

Ifølge Holbæk Kommune er det blandt andet argumenter om nedslidte lokaler og et faldende børnetal, der ligger til grund for forslaget.

- Det er en gammel institution, som har en kultur og en historie, der er unik, men vi bliver også nødt til som politikere at se på, hvad er det for nogle børnehaver, vi har i kommunen, og hvad er det for nogle, der er i den dårligst bygningsmæssige stand, siger Rasmus Brandstrup Larsen (V), der er medlem af Udvalget for Børn.

Udvalget for Børn vil den 25. september behandle forslaget og afgøre om, det skal til afstemning i byrådet.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App