Dement efterladt alene (VIDEO)

Flere ting gik galt, da en 95-årig dement kvinde forleden skulle hjem fra hospitalet. Sygehuset glemte at fortælle kvindens familie, at hun kom i en taxa, og taxachaufføren efterlod kvinden alene det forkerte sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag formiddag måtte Klara Jensen en tur på hospitalet efter et fald, hvor hun brækkede fingeren, slog hoften og slog en flig af albuen.

Men problemet opstår først på hjemturen. Hospitalet ringer efter en taxa, men chaufføren følger ikke Klara Jensen helt hjem. Han sætter hende af ved plejehjemmets hovedindgang og efterlader hende alene, selv om hun er stærkt dement og hurtigt kan blive væk. Hun havde da også rejst sig for at gå, da hun blev fundet af en medarbejder fra en anden afdeling.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:

- Hun ved sikkert ikke selv, hvor hun har været på vej hen, hun har bare rejst sig og tænkt "her er kedeligt", siger Majbritt Jensen, der er meget chorkeret over, at hendes mormor blev efterladt alene

På Holbæk sygehus har de ingen kommentar i dag, men har Region Sjælland.

- Det er ikke tilfredstillende. Det er langt fra tilfredsstillende. Man må i hvert fald genoverveje, om ikke man skal sikre sig fra hospitalets side, at dem der får overdraget den pågældende borger også får en klar og sikker besked på hvad patienten skal, siger Palle Andersen, der er formand for Forum for Sygehusplanlægning i Region Sjælland

Klara Jensens familie slap med skrækken. Nu håber de, at andre slipper for at komme i samme situation.

- Det må bare aldrig ske igen. Det gik godt for mormor, men det er ikke sikkert, det går godt næste gang, siger Majbritt Jensen.