De Fedtede Fætre indtager Holbæk Teater til sommer: - Det er et kæmpe sats for os

Mange kulturelle arrangementer er aflyst til sommer. Holbæk Teater håber dog på alligevel at kunne gennemføre teatrets sommerforestilling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommeren ser ud til at blive en tynd affære på kulturfronten. En lang række af festivaler, koncerter og revyforestillinger i sommerperioden er blevet aflyst.

Men på Holbæk Teater vælger man at gå mod strømmen. Her har man nemlig besluttet at starte prøver på årets sommerforestilling ”De Fedtede Fætre på Kærgården”.

quote Vi har spændt buen alt, hvad vi overhovedet kan. Vi har ansat folk, vi har lavet kontrakter, og vi har klargjort det hele

Brian Kristensen, teaterleder

- Det er et kæmpe sats for os. Hvis det hele går galt og vi må lukke og slukke, kommer det selvfølgelig til at gøre nas. Men det kan vi bare ikke leve i. Vi er nødt til at tro og håbe, siger teaterleder Brian Kristensen.

Starter prøver i næste uge

Holbæk Teater har på lige fod med andre kulturinstitutioner været lukket ned siden coronavirussen gjorde sit indtog i Danmark. Det har nu stået på i over to måneder, og det har været en lang og hård periode uden publikum. 

Derfor tager Holbæk Teater nu chancen og starter prøver på teatrets sommerforestilling på mandag 25. maj. Håbet er, at teatret kan slå dørene op for sommerforestillingen i Museumsgården 8. august.

- Vi har spændt buen alt, hvad vi overhovedet kan. Vi har ansat folk, vi har lavet kontrakter, og vi har klargjort det hele. Vi kan lige så godt komme i gang, og så ser vi, hvad der sker, fortæller Brian Kristensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Medvirkende i årets forestilling er blandt andet Elisabeth Von Rosen, Michael Hasselflug, Christian Damsgaard og Brian Kristensen.
Medvirkende i årets forestilling er blandt andet Elisabeth Von Rosen, Michael Hasselflug, Christian Damsgaard og Brian Kristensen. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Teater på nye vilkår

Holbæk Teater kommer ikke uden om, at de må indrette årets sommerforestilling en smule anderledes, end traditionen foreskriver. Det skyldes, at myndighedernes retningslinjer og anvisninger stadig skal overholdes.

- Normalt starter man prøver op lidt efter lidt, hvor grupperne har prøver på forskellige tidspunkter. Det gør vi jo selvfølgelig også nu. Det, der bliver det nye, er, at vi skal have to meters afstand til hinanden, siger Brian Kristensen.

quote Det bliver vildt spændende, og jeg glæder mig ekstremt meget

Lara Kromann, elev på Holbæk Drama College

Skuespillerne er underlagt kravet om to meters afstand, selv om myndighederne har nedjusteret de generelle retningslinjer for afstand til én meter. Det skyldes, at skuespillerne skal tale højt og synge sange til hinanden, og dermed er der en større smitterisiko blandt skuespillerne end i det øvrige offentlige rum. 

- Det overholder vi, for vi har plads i vores prøvesal, og vi har plads i vores foyer, hvor der også er et flygel. Så vi deler os og øver på forskellige tidspunkter, slår Brian Kristensen fast.

Flemming Jensens værk

Holbæk Teaters sommerteater er for mange blevet synonym med skuespiller, forfatter og instruktør Flemming Jensen.

Forestillingen ”De Fedtede Fætre på Kærgården” bliver ingen undtagelse. Her er det nemlig Morten Korchs kendte og elskede univers, der kommer under kærlig og humoristisk behandling af forfatteren.

Forestillingen bliver opført af en række professionelle skuespillere samt elever fra 2. og 3. årgang på Holbæk Drama College. Heriblandt Lara Kromann, der går på 2. årgang.   

- Det bliver vildt spændende, og jeg glæder mig ekstremt meget. Det er jo første gang, at vi får lov til at være på en professionel produktion med professionelle skuespillere, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lara Kromann ser frem til at være en del af en professionel produktion.
Lara Kromann ser frem til at være en del af en professionel produktion. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Lara Kromann er glad for, at Holbæk Teater satser på at gennemføre sommerforestillingen.

- Jeg synes, det er fedt, for det betyder jo, at vi får mulighed for at være med og få denne her oplevelse. Jeg synes også, at det giver vildt god mening, for det har jo allerede vist sig, at det virker, at vi har lukket ned, og at der nu er plads til, at vi kan åbne lige så stille. Det er fedt at være med på den bølge, forklarer hun.

”De Fedtede Fætre på Kærgården” har premiere den 8. august og spiller frem til den 6. september i Holbæk Museumsgård.