David Vemborg reddede Julie

David Vemborg fra Igelsø er nomineret til Årets Førstehjælper af Røde Kors. Det er han, fordi han sidste år redede en 4-årig pige fra at blive kvalt i hætten p

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

David Vemborg husker tydeligt det syn, han mødte, da han fik øje på 4-årige Julie Jensen i Nørre Jernløse Børnehus i Regstrup den dag for lidt mere end et år siden.


- Jeg får øje på Julie, som hænger 20-30 cm over jorden og kan med det samme se, at den er helt gal. Så smider jeg alt, hvad jeg har i hænderne, siger David Vemborg.


Det var den 16. januar 2012. David Vemborg skulle hente sin datter Ida i børnehaven. Men han skulle også have Julie og hendes tvillingesøster Mathilde med hjem. Pigerne skulle lege for første gang.


- Det var den absolut første gang, de skulle lege sammen. Det var lidt sjovt for dem alle sammen, siger David Vemborg.Men da han skulle hente pigerne, fik han øje på Julie, som hang i et træ.


- Så får jeg kigget hende i ansigtet og kan se, at hun er helt blå og gennemsigtig samtidig. Det var ligesom om, at man kunne se kraniet igennem huden. Det er et syn, man nok aldrig glemmer, siger David Vemborg.


David Vemborg begyndte at give Julie førstehjælp. Efter kort tid vågnede hun og blev kørt til Holbæk Sygehus.


Fortjent nominering


I dag har Julie ingen mén fra ulykken. Spørger man hendes mor, er det lidt af et mirakel.


- På et tidspunkt bliver der sagt til mig, at var der gået 20 sekunder mere, så havde udfaldet ikke set sådan ud. 20 sekunder, det er jo helt forfærdeligt at tænke på, siger Berit Hoff Jensen.


På tirsdag uddeler Røde Kors prisen Årets Førstehjælper. Én af de tre nominerede er David Vemborg. Nomineringen er helt fortjent, mener Berit Hoff Jensen.


- Sådan som jeg ser det, har han jo reddet Julies liv. Det er det største et menneske kan gøre over for et andet menneske. Så selvfølgelig synes jeg, han er en helt, siger Berit Jensen.


Årets Førstehjælper bliver uddelt på tirsdag den 19. marts. Ud over æren får vinderen også 10.000 kroner. 


HER kan du se gode råd til, hvordan du selv kan yde førstehjælp, hvis uheldet er ude.