Dansk sejr vækker glæde i lokale håndboldklubber: - Alle føler, de lidt har vundet VM i går

Det vakte stor glæde i to lokale håndboldklubber at se deres tidligere spillere være med til at vinde VM i går.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Danmark søndag vandt VM i herrehåndbold, var begejstringen ekstra stor i Holbæk Håndboldklub og Sierslev HK på Stevns.

Mads Mensah Larsen og Lasse Svan Hansen fra det danske herrelandshold har nemlig hver deres særlige tilknytning til de to lokale klubber.

- Han har løbet de første par håndboldsko i stykker ude i stadionhallen i Holbæk, siger Henrik Andersen, der er formand for Holbæk Håndboldklub, om begyndelsen på Mads Mensah Larsens karriere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mads Mensah Larsen fejrer et mål under kampen mod Kroatien.
Mads Mensah Larsen fejrer et mål under kampen mod Kroatien. Foto: Mohamed Abd El Ghany/AFP/Ritzau Scanpix

Den 29-årige bagspiller begyndte sin karriere i den lokale klub og var med herrelandsholdet i Cairo, hvor han var med til at sikre Danmark sejren.

Et anderledes VM

På grund af forsamlingsforbuddet kunne de lokale håndboldspillere ikke mødes og se VM-finalen sammen.

- Vi har tidligere mødtes i hallen og set det på storskærm, og det har vi desværre ikke kunnet gøre, fortæller Henrik Andersen.

- Men jeg går ud fra, at de fleste har siddet klistret til skærmen hver evig eneste gang, Danmark har spillet, og håbet på, at de har vundet. Det gik jo op i en højere enhed i går, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lasse Svan Hansen fejrer et mål under semifinalekampen mod Spanien.
Lasse Svan Hansen fejrer et mål under semifinalekampen mod Spanien. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Også i Sierslev HK, hvor Lasse Svan Hansen begyndte sin karriere som håndboldspiller, har man fulgt VM tæt.

- På nogle af holdene har der været nogle konkurrencer på diverse sociale medier, hvor man har skullet gætte, hvor mange mål Danmark ville score, og hvor mange Lasse ville score, fortæller klubbens formand, Mads Schøn Rudbøl.

- Så på den måde har vi alligevel følt, at der har været noget fællesskab i, at drengene var til VM, selvom vi ikke har kunnet være sammen, siger han.

Smitter af på de lokale klubber

De to klubformænd er enige om, at det smitter af på hele håndbold-Danmark, at Danmark igen har vundet VM.

- Det er superfedt, og jeg vil heller ikke lægge skjul på at for os som håndboldklub, er det også fedt, at der kommer fokus på håndbolden, så folk ikke glemmer det, fordi nu er det efterhånden mange måneder, hvor vi ikke har kunnet komme op i hallen. Jeg tror, vi alle sammen savner det, siger Mads Schøn Rudbøl.

- Der er ingen tvivl om, at det har været med til at skabe noget fællesskab, at der har været det her VM.

Og så er det selvfølgelig ekstra stort, at en af klubbens tidligere spillere var med til at sikre Danmarks videre færd i turneringen, da Lasse Svan Hansen scorede på det afgørende straffekast i neglebideren mod de egyptiske værter i kvartfinalen.

- Der hænger en af Lasses gamle trøjer oppe i hallen. Han er et vigtigt omdrejningspunkt for vores klub, siger Mads Schøn Rudbøl.

- Jeg tror, alle føler, de lidt har vundet VM i går, siger han.

- Alle har en lille smule ejerskab, og det er jo dejligt. 

Se videoen, hvor Lasse Svan Hansens forældre fortæller, hvor spændende en VM-kamp er, når ens søn skal stå for det sidste skud i straffekonkurrencen, her: