Danmarks yngste byrådskandidat

En 17-årig dreng fra Holbæk er ikke helt almindelig. Han er sandsynligvis Danmarks yngste byrådskandidat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Af Julie Hansen

Morten Nielsen stiller op i Holbæk for De Radikale til det kommende byrådsvalg og da han først fylder 18 umiddelbart inden valget er han nok den yngste byrådskandidat i hele Danmark.

- Jeg har interesseret mig for politik igennem lang tid og jeg vil gerne have større indflydelse på hvordan de unge har det her i byen.

Morten Nielsen er gymnasieelev og arbejder også på en burgerbar. Hvordan har han også tid til også at følge med i politik?

- Jeg må skelne mellem det vigtige og det jeg lige kan undvære, men jeg sørger for at få det mest vigtige med fra både skolegang og politik.

Morten Nielsens valgslogan hedder ”Det skal være fedt at være ung i Holbæk”. Der er nemlig visse ting han kunne tænke sig at lave om i byen.

- Jeg vil samle de unge og lave et hus for dem. Her kan være lektiecafé, eller bare almindelig hygge efter skole. Det ville være en god måde at give de unge  et fællesskab i byen.

Morten stiller op som nr. 7 på de radikales liste.  Mange vil nok stille sig spørgsmålet om han overhovedet har nogen chance for at blive valgt?

Dér er Morten Nielsen slet ikke i tvivl:

- Det tror jeg bestemt at jeg har.  Min plan er at nå ud til de unge vælgere og få dem overbevist om, at det her kan lade sig gøre. Så længe jeg kæmper min sag har vi en chance, siger han