DanAdopt tvunget til at stoppe adoptioner fra Etiopien

Danmark stopper adoptioner formidlet af bureauret DanAdopt fra Etiopien. Det sker blandt andet efter Masho-sagen og andre lignende sager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialministeriet lukker nu ned for DanAdopts adoptioner af børn fra Etiopien. Det oplyser DR Nyheder.

Herudover skal DanAdopt også redegøre for adoptionsprocessen i samtlige andre lande, de adopterer børn fra.

Også AC børnehjælp skal redegøre for deres adoptioner af børn fra Etiopien. De får dog stadig lov til at fortsætte deres deres adoptioner, indtil deres redegørelse er blevet vurderet af Socialministeriet.

Problemer i adoptionsbranchen

Ministeriets beslutning sker blandt andet på baggrund af DR Nyheders dokumentation af problemer i adoptionsbranchen.

DR Nyheder har igennem den sidste måned arbejdet på at undersøge, om de internationale konventioner er overholdt, når det handler om adoption fra Etopien. I den forbindelse har fire etiopiske kvinder, der har bortadopteret deres børn til Danmark, henvendt sig på den danske ambassade for at lufte deres fortvivlelse og frustration over de manglende rapporter, og over at de har følt sig overtalt og lovet kontakt med deres biologiske børn, som efterfølgende ikke er blevet overholdt.

Kritisable fremgangsmåder

Derudover har DR Nyheder dokumenteret, at der er brugt såkaldte børnehøstere i flere tilfælde af DanAdopts adoptioner i Etiopien. Børnehøstere er mellemmænd, der bruges til at lokke forældre til at bortadoptere deres børn.

- Det er ikke tilfredsstillende, for det stiller mig i en situation, hvor jeg ikke ved, om DanAdopt har nok styr på, hvad der foregår i Etiopien. Derfor kan jeg ikke længere have tillid til, at man kan hjemtage børn, som eventuelt er blevet afgivet på nogle forkerte præmisser, siger Socialminister, Karen Hækkerup, til Ritzau.

Det er blandt andet på baggrund af denne kritisable fremgangsmåde, at Socialministeriet nu lukker ned for DanAdopts aktiviteter.