Da hele Danmark lukkede ned tidoblede Daniel sin omsætning

Lørdag er det præcis tre år siden, Mette Frederiksen på et pressemøde lukkede landet ned. For Daniel Christensen blev nedlukningen en økonomisk optur.

- Det, jeg vil sige i aften, det kommer til at få store konsekvenser for alle danskere.

De fleste kan nok huske den sætning. Og huske netop det pressemøde den 11. marts 2020, hvor en række ministre og embedsmænd gik på skærmen.

Klokken var 20.30, og med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen kunne flokken med alvorlige miner fortælle, hvad de havde besluttet få timer tidligere; det meste af Danmark skulle lukke ned. 

Butikker, restauranter, daginstitutioner, skoler, uddannelser og kulturtilbud var blandt det, der ikke længere var en del af vores hverdag.

Midt i alt det stod Daniel Christensen fra Holbæk. Han er direktør i virksomheden Vault Of Spirits, en webshop, han havde åbnet sammen med to medejere et lille års tid tidligere.

quote For os betød corona jo, at vi på et år tidoblede vores omsætning

Daniel Christensen, direktør, Vault Of Spirits, Holbæk

Som en del af virksomheden solgte de også smagninger af forskellig slags alkohol. Noget af det, som corona spændte ben for under nedlukningen.

- Vi stod og skulle afholde en ginsmagning, og så blev hele landet jo lukket ned på grund af corona. Vi gik og tænkte, hvad fanden skal vi gøre. Hvad gør vi med de her 25 billetter, vi har solgt til ginsmagning, lyder det fra Daniel Christensen her tre år senere.

Som så mange andre var de tre ejere nødt til at tænke i alternative baner, hvis deres forholdsvis nystartede virksomhed skulle overleve.

- Så var det, at vi kom på, at vi kunne prøve at afholde den her smagning virtuelt.

- Vi tænkte, åh hvis nu vi bare kunne få solgt de 25 billetter, som vi havde solgt til den fysiske smagning, så ville det være rigtig fint, fortæller han.

Konceptet var ganske enkelt. Før ginsmagningen blev kasser med ingredienser og alkohol sendt ud til deltagerne.

Deltagerne kunne så lave deres drinks i fællesskab med de andre på nettet, når eksperterne gik på skærmen i en sending, der blev sendt på Facebook.

Deltagerne følger med via en livesending på Facebook, når Daniel Christensen holder virtuelle smagninger.
Deltagerne følger med via en livesending på Facebook, når Daniel Christensen holder virtuelle smagninger. Foto: Livesending, Vault Of Spirits

Fra start var interessen stor.

- Det viste sig jo at være en kæmpe succes, siger Daniel Christensen og fortsætter:

- Den virtuelle smagning, hvor der var flest, der var der 1100 med.

Tidoblede omsætning

I dag, tre år senere, er det meste af den hverdag, vi havde under corona, heldigvis fortid.

Egentlig havde Daniel Christensen kun regnet med, at de virtuelle smagninger skulle være en del af forretningen under nedlukning. Men interessen blev ved med at være der, så i dag holder Vault Of Spirits stadig virtuelle smagninger, hvor flere end 100 personer deltager hver gang.

- Hvis man har børn, kan man få en aften ’ude’ uden at skulle have en babysitter. Man kan spise aftensmad med ungerne, og så kan man smide dem i seng, og så kan man sætte sig ned og få en god smagning.

_DSC5321foto_jakobvind-1600px
Læs også
Ny pandemi vil ramme os
_DSC5321foto_jakobvind-1600px
Læs også
Ny pandemi vil ramme os

27. marts 2020 lavede Vault Of Spirits deres første virtuelle ginsmagning. Siden har smagningerne betydet, at virksomhedens omsætning er blevet mangedoblet.

- Forretningsmæssigt har det været en kæmpe succes, hvor vi er gået fra en lille omsætning til nu at omsætte for flere millioner om året.

- For os betød corona jo, at vi på et år tidoblede vores omsætning.

Daniel Christensen lavede sin første ginsmagning 27. marts, godt to uger efter nedlukningen.
Daniel Christensen lavede sin første ginsmagning 27. marts, godt to uger efter nedlukningen. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST