Cykelfest i Store Merløse

Søndag ræsede 120 cykelryttere tværs over Sjælland. De kørte sjette og sidste etape af Post Danmark Rundt, og det blev fejret flere steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Store Merløse var der grillede pølser og blafrende flag til dem, der kom forbi Bygaden. Her havde Jan Larsen og hans kammerater nemlig stillet en stor grill op tidligt om morgenen.

- Vi går ikke ret meget op i cykling, men vi gør det for hyggens skyld, siger Jan Larsen.

Cykelrytterne var da også kun i Store Merløse for en ganske kort bemærkning. Det tog lige i omegnen af 18 sekunder at drøne igennem byen, men tilskuerne var langt fra skuffede.

- Jeg kiggede på dem, der var forrest, midt i og bagerst, og jeg synes bare det var flot med alle de farver, siger Emilie Holberg på 8 år.

- Det var jo klimaks, da de kørte igennem vores lille by. Det var fedt, og jeg tror da aldrig, at der har været så mange igennem på én gang, griner Jan Larsen.

Post Danmark Rundt sluttede med opløb på Frederiksberg, og Jakob Fuglsang fra Team Saxo Bank løb med sejren for tredje gang i træk. Holdkammeraten Matti Breschel fra Faxe blev nummer to på søndagens etape og vandt dermed pointkonkurrencen. Til gengæld må han nøjes med en femteplads i den samlede stilling.