Corona aflyser alle kampe - Undløse Boldklub sælger over 2.000 billetter til fiktiv fodboldkamp

Frygt for coronasmitte har aflyst alle fodboldkampe på ubestemt tid. Nu har Undløse Boldklub fundet en alternativ måde at afvikle fodboldkamp på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Kan vi samle 1.000 ”fiktive” tilskuere på Undløse Stadion? Hvis ja, så giver klubben gratis øl/sodavand til den første turneringskamp efter den nuværende corona-lockdown.

Sådan skrev Undløse Boldklub i Tølløse på deres Facebookside den 21. april.

quote Der er to, der har givet tusind kroner, og der er syv-otte stykker, der har givet 500 kroner

Jimmi Vaarskov, formand

For en klub, der på varme solskinsdage kan snige sig op på 100 tilskuere til en kamp, kan en tidobling virke en anelse optimistisk. Det skulle dog hurtigt vise sig at være forkert – for på bare syv timer var de første 1.000 billetter solgt.  

- Vi havde ikke forestillet os, at det ville gå så hurtigt. Det er helt vildt og overvældende med den kæmpe opbakning, siger Jimmi Vaarskov, der er formand i klubben.

Tilskuerne kan dog ikke se frem til at modtage en reel billet. Hele arrangementet er nemlig fiktivt og handler i stedet om at hive lidt støttekroner ind i klubben, nu hvor alle kampe er indstillet på ubestemt tid.

- Jeg fik ideen, fordi FC Roskilde havde lagt noget lignende op, hvor de ville slå en fiktiv tilskuerrekord på deres stadion. Det kunne vi da også gøre. Jeg tænkte lidt forsigtigt, at vi nok godt kunne sælge 1.000 fiktive billetter, og så kunne det give lidt penge i kassen. Det var bare for at lave en sjov gimmick ud af det, nu hvor det hele står stille, forklarer Jimmi Vaarskov.  

Får computer-kamp i bytte

Den fiktive kamp, der er solgt billetter til, er opgøret mellem Undløse BK og Asnæs BK, der oprindeligt skulle have været spillet på lørdag den 2. maj.

Den rigtige kamp er aflyst på grund af corona, men nu får tilskuerne i stedet lov til at overvære den fiktive kamp hjemme fra stuerne.

- Vi har lavet en video, hvor vi får afviklet kampen på en lidt sjov måde, og så siger vi samtidig lige tak til alle dem, der har købt billetter. Det bliver jo bare sådan en computer-udgave af kampen, vi har bikset sammen, forklarer Jimmi Vaarskov.

Billet for en 10’er

I skrivende stund har Undløse Boldklub solgt lidt over 2.100 fiktive billetter, og det betyder, at der er kommet 21.000 ekstra kroner i klubkassen. Billetterne kan nemlig købes for en 10’er ved at overføre beløbet til boldklubbens MobilePay.

- Vi tænkte, at alle kan undvære 10 kroner. Men der er mange folk, der har smidt markant mere end en 10’er. Der er to, der har givet tusind kroner, og der er syv-otte stykker, der har givet 500 kroner – og så ligger det på alt mellem en 10’er og 200-300 kroner.

quote Vi lover, at vi kommer til at give noget tilbage, når vi engang får lov at være sammen igen

Jimmi Vaarskov, formand

Ifølge Jimmi Vaarskov er der cirka 200 personer, der har overført et beløb til klubbens konto. Det svarer i gennemsnit til, at hver person har købt 105 billetter.

- Mange af dem, der plejer at komme og se os, skriver, at de har valgt at overføre mellem 300-400 kroner, fordi det var det beløb, de alligevel ville have brugt på de første tre hjemmekampe, som er blevet aflyst, siger han.

Undløse Boldklub har desuden opfordret billetkøberne til at lægge et screenshot op i Facebook-tråden til deres opslag, når de har overført et beløb via MobilePay. Det har haft den effekt, at mange finder på sjove argumenter for at købe et helt specifikt antal billetter.

- Vi har for eksempel nogle, der skulle have holdt sølvbryllup, som er blevet aflyst. De skrev, at de havde forventet, at der skulle være kommet 100 gæster til deres åbent hus, så de har købt 100 billetter i stedet – så der er gået lidt sport i at gøre det på en sjov måde, siger Jimmi Vaarskov.

Tilskuere får glæde af billetindtægter

Hverken Jimmi Vaarskov eller andre i boldklubben havde i sin vildeste fantasi forestillet sig, at de ville ende med at sælge over 2.000 billetter.

Derfor er der heller ikke nogen klar plan for, hvad pengene skal gå til.

- Det var jo egentlig ikke nogle penge, vi havde forventet af få, så vi har faktisk ikke snakket om det. De skal nok gå lidt til det, de plejer, for vi ville jo nok have tjent nogenlunde det samme på at sælge øl, sodavand og pølser til de aflyste kampe. Vi har lovet folk gratis øl og vand til den første kamp, vi skal spille, når vi engang får lov – så det kommer der selvfølgelig til at gå lidt penge til, siger Jimmi Vaarskov.

Derudover understreger formanden, at boldklubben nok skal finde på noget, der kommer alle billetkøberne til gode.

- Vi er dybt beærede og overvældede over den opbakning, der har været. Vi lover, at vi kommer til at give noget tilbage, når vi engang får lov at være sammen igen. Så må vi se, om vi ikke kan finde på lidt sjov i byen.

Den fiktive kamp bliver afviklet på lørdag klokken 12 på fodboldklubbens Facebookside, hvor kamp-videoen bliver lagt op. Indtil da er det stadig muligt at købe billetter.

- Det er jo ikke, fordi vi risikerer, at der bliver udsolgt, kan man sige, griner Jimmi Vaarskov.