¨

Collagenlys er ved at få folkeligt gennembrud

Foto: TV ØST

Flere solcentre supplerer i øjeblikket deres solarier med nye typer lysmaskiner, der kan mindske rynkerne.

Solarier landet over supplerer i øjeblikket deres sole med nye typer af lysmaskiner, der ikke gør kunderne brune. Til gengæld får man stram hud og færre rynker. Det fortæller DR Sjælland.

Det er de såkaldte collagenlys, der er ved at få et folkeligt gennembrud, som supplement til de udskældte solarier. Og i følge hudlæge og cheflæge på privathospitalet Mølholm Peter Bjerring virker det, hvis ellers teknikken er lavet rigtigt.

- Hvis producenterne bag maskinerne med lyset rammer en bølgelængde på 632 nanometer, er der videnskabeligt bevis for at det faktisk styrker bindevævet. Men jeg tror ikke det er alle maskiner der i dag står derude, der virker, siger Peter Bjerring.

- Vi forventer at det bliver det nye store. I USA bl.a. er det her kæmpestort, siger Nicolai Høffner , der er konsulent ved virksomheden Dan-Sun, som leverer de nye collagenlys.

I Kræftens Bekæmpelse er man umiddelbart glad for, at der viser sig andre ting at lave i de gamle solarier, og her kan de ikke umiddelbart finde noget litteratur, der advarer om collagenlys.

- Men vi er altid skeptiske og man kender ikke langtidsvirkningerne af collagenlys, siger projektleder for Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens solkampagne, Anja Phillip.

En behandling koster typisk lige over 100 kr.

I øjeblikket er der cirka tredive centre der tilbyder behandlingerne.

Consulkæden, der er en af landets største solkæder, oplyser, at de endnu ikke er gået rigtigt i gang med collagenlys, men at de har flere pilotforsøg i gang.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App