¨

Christian Poulsen forgylder fodboldklubber

Foto: TV ØST

Fodboldspilleren Christian Poulsen skifter fra italienske Juventus til engelske Liverpool. Pris 41 millioner kroner. Store beløb som også har også betydning i det små. Fodbold millionerne triller nemlig ned gennem rækkerne og ender i de lokale ungdomsklub-kasser.

Der er ikke meget storklub over Holbæk Bold- og Idrætsforening. Men pengene ruller alligevel ind. I dag blev Christian Poulsen solgt for 41 millioner kroner og de giver penge i kassen i det nordvestsjællandske. Holbæk Bold- og Idrætsforening kan se frem til en check på omkring 800.000 kroner og Asnæs Boldklub omrking 600.000 kroner.

- Det er super fedt. Christian er et produkt af den talentsatsning og den talentudvikling, vi har i klubben, siger Carsten Damgaard, Næstformand, Holbæk Bold- & Idrætsforening.

Klubben har indtil videre modtaget et sted mellem 10- og 12 millioner. Penge, som klubben har brugt på nye baner, lokaler og udviklingen af nye talenter. Hvad skal de nye penge så bruges til?

- Videreudvikling af vores elitesatsning, så vi forhåbentlig kan udvikle nogle flere Christian Poulsner, siger Carsten Damgaard, Næstformand, Holbæk Bold- & Idrætsforening.

02:30 Luk video

Fordelingen skyldes en gylden regel hos Det internationale fodboldforbund, FIFA. Hver gang en spiller skifter klub, drysser fem procent af overgangssummen ned i kassen hos de ungdomsklubber, hvor spilleren var i alderen 13 og 23 år. Asnæs Boldklub og FC København deler de tre procent af kagen. Resten går til Holbæk Bold- og Idrætsforening, hvor Christian Poulsen spillede i fem år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App