Christian Poulsen forgylder fodboldklubber

Fodboldspilleren Christian Poulsen skifter fra italienske Juventus til engelske Liverpool. Pris 41 millioner kroner. Store beløb som også har også betydning i det små. Fodbold millionerne triller nemlig ned gennem rækkerne og ender i de lokale ungdomsklub-kasser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ikke meget storklub over Holbæk Bold- og Idrætsforening. Men pengene ruller alligevel ind. I dag blev Christian Poulsen solgt for 41 millioner kroner og de giver penge i kassen i det nordvestsjællandske. Holbæk Bold- og Idrætsforening kan se frem til en check på omkring 800.000 kroner og Asnæs Boldklub omrking 600.000 kroner.

- Det er super fedt. Christian er et produkt af den talentsatsning og den talentudvikling, vi har i klubben, siger Carsten Damgaard, Næstformand, Holbæk Bold- & Idrætsforening.

Klubben har indtil videre modtaget et sted mellem 10- og 12 millioner. Penge, som klubben har brugt på nye baner, lokaler og udviklingen af nye talenter. Hvad skal de nye penge så bruges til?

- Videreudvikling af vores elitesatsning, så vi forhåbentlig kan udvikle nogle flere Christian Poulsner, siger Carsten Damgaard, Næstformand, Holbæk Bold- & Idrætsforening.

<p>Så er det endelig på plads. Fodbold-spilleren Christian Poulsen skifter fra italienske Juventus til engelske Liverpool. Pris 41 millioner kroner.

Fordelingen skyldes en gylden regel hos Det internationale fodboldforbund, FIFA. Hver gang en spiller skifter klub, drysser fem procent af overgangssummen ned i kassen hos de ungdomsklubber, hvor spilleren var i alderen 13 og 23 år. Asnæs Boldklub og FC København deler de tre procent af kagen. Resten går til Holbæk Bold- og Idrætsforening, hvor Christian Poulsen spillede i fem år.