Charlotte blev påkørt af flugtbilist ved skole: - Jeg er taknemmelig for, det var mig, der blev ramt

I tirsdags blev 45-årige Charlotte Brøns kørt ned af en flugtbilist, da hun var på vej til at hente sin søn fra skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi søger vidner til en ulykke på Skamstrupvej i Mørkøv tirsdag klokken 11.50.

Sådan skrev TV2 ØST onsdag, efter en 45-årig kvinde blev påkørt af en bilist. En bilist, som kørte videre efter ulykken.

Den 45-årige kvinde er Charlotte Brøns.

- Lige da bilen rammer mig, kan jeg ikke høre eller se noget. Da jeg vælter, skynder jeg mig at se mig bagud, hvor bilen skulle være, hvis den havde ventet, men jeg kan ikke se nogen bil. Den er i stedet længere op ad vejen og i fart, fortæller hun.

quote Det føles som et angreb

Charlotte Brøns

Grunden til, hun nu står frem, skyldes, at ulykken skete foran byens SFO og skole.

- Jeg følte mig taknemmelig for, at det var mig, der blev ramt. Jeg cykler der hver dag, og der plejer at være fyldt med børn, siger hun.

Er ved at påkøre en voksen og barn

Lige inden lyskrydset ved Kildebjergskole, SFO og Mørkøv Hallen kom en bilist kørende. Charlotte Brøns var på vej for at hente sin dreng, Asbjørn, på hans skole.

Hun cyklede af sted på sin cykel med vogn, og hun er altid opmærksom på grund af bilisterne, som ikke altid kører hensigtsmæssigt.

Bilisten er set af andre vidner komme kørende, hvor vedkommende er ved at køre i grøften. Bilisten kommer ud på vejen igen for derefter at køre overfor rødt ved lyskrydset ved skolen. Her er bilisten ved at påkøre en voksen med et barn, der er på vej over fodgængerfeltet fra hallen til skolen.

- De er ude i feltet. Så kommer han kørende, hvor der er rødt. Der er selvfølgelig grønt for dem. Så for at undgå at ramme dem, så fortæller hun, at han kører over i den modsatte kørebane, siger Charlotte Brøns.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser Charlotte Brøns' cykel ud efter ulykken.
Sådan ser Charlotte Brøns' cykel ud efter ulykken.
Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

I den side af kørebanen er Charlotte Brøns på vej til skolen for at hente sin søn på cykel. Ifølge vidner er det en ældre mand, der kører ind i hende.

Sluppet med knubs og skrammer

Charlotte Brøns er sluppet fra uheldet med knubs og skrammer, men hun er nødt til at bruge krykker, og oplevelsen har chokeret hende.

- Det føles som et angreb. Jeg kunne kun se bilen, jeg kunne ikke se nummerpladen. Jeg kunne bare se en mørk bil komme hen imod mig.

Charlottes Brøns mand, Ole Lund, får opringningen om, at hun har været ude for et uheld.

- Jeg tænkte på, hvor heldig jeg var, jeg ikke havde mistet hende. Og så tænkte jeg på, om Asbjørn sad i cykelanhængeren, siger han.

Charlotte Brøns havde ikke nået at hente sin søn. Familien håber nu på to ting.

- Han bliver stillet til ansvar for sine ansvarsløse handlinger, men også at der bliver gjort noget for at passe bedre på skolevejen. Der er mange børn der, og det er ikke ualmindeligt, at der sker uheldige episoder i trafikken der, siger Ole Lund.

Bilen, som ramte Charlotte Brøns, beskrives som en mindre mørk personbil med et registreringsnummer, som muligvis starter med CL. Bilen blev ført af en ældre mand.

Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til bilisten. Vidner, som har set uheldet, eller som har oplysninger om den mindre mørke personbil med en ældre mand bag rattet, kan kontakte politiet på telefon 1-1-4.