¨

Campingplads i spil som aktiveringsprojekt for flygtninge

Foto: Arkivfoto TV Øst

Skarresø Camping i Jyderup er stadig lukket, trods en politisk aftale i Holbæk Kommune om, at pladsen ikke må ligge stille i år.

Men nu får landets campister måske langt om længe mulighed for igen at holde ferie i stationsbyen, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Holbæk Byråd skal på sit møde den 21. april træffe beslutning om driften af campingpladsen.

Konkret foreslår administrationen, at driften af Skarresø Camping i 2016 skal varetages som et beskæftigelsesprojekt med særlig fokus på aktivering af flygtninge.

- Denne løsning er bragt på banen, fordi vi har meget kort tid til at sikre driften af campingpladsen i 2016. Derudover er der bred politisk opbakning til, at der findes en lokal løsning, siger Holbæk Kommunes borgmester, Søren Kjærsgaard (V), til Nordvestnyt.

Det er meningen, at Skarresø Camping og naboejendommen Skarridsøhjemmet skal sælges samlet i et projektudbud. Men da udbuddet lader vente på sig, og det samtidig ikke er lykkedes kommunen, som ejer pladsen, at finde en forpagter, har den altså været nødt til at finde en alternativ løsning.

Hvis kommunen selv skal drive aktiveringsprojektet, vil det kræve, at der bliver ansat en koordinator i en midlertidig periode. Men da det kan tage op til tre måneder, før denne er på plads, har kommunen også været i kontakt med den socialøkonomiske virksomhed Café Habibi i Jyderup og Jyderup Højskole med henblik på at lave en midlertidig forpagtningsaftale med dem, hvor de mod betaling skal stå for projektledelsen og drive pladsen.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App