Café-gæst afslørede tøjtyve

To russiske kvinder blev tirsdag eftermiddag afsløret med flere poser fyldt med tøj, som angiveligt er stjålet fra butikker i Holbæk. En café-gæst anmeldte kvinderne, der flere gange havde gået til og fra en bil og tømt poserne i den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En opmærksom café-gæst på Ahlgade i Holbæk, undrede sig tirsdag eftermiddag over adfærden hos nogle udenlandske kvinder, som flere gange havde tømt fyldte poser ind i en parkeret bil, hvorefter de var gået fra stedet med tomme poser.

Politiet kørte til stedet og fik udpeget den danske bil, hvor der var to mænd i. Der var ingen kvinder til stede, men de kom kort efter retur.

Ved ransagning af bilen fandt politiet flere poser fyldt med tøj med prismærker og enkelte stykker tøj med elektronisk varesikring påsat, men uden diverse boner. Politiet anholdt de to kvindelige asylansøgere på henholdsvis 14 og 21 år fra Rusland, som er mistænkt for at have begået butikstyverier.

Tøj for 8200 kroner

Politiet kunne identificere et af gerningsstederne som en kvindetøjsforretning i Ahlgade, mens det øvrige tøj skal undersøges nærmere for at finde ud af, hvor det er stjålet fra. Den 21-årige blev sigtet for tyveri af tøj til en samlet værdi af cirka 8200 kroner sammen med den 14-årige.

Hun kunne dog ikke sigtes for noget, idet hun er under den kriminelle lavalder på 15 år, og hun blev derfor 'løsladt' efter afhøring til sagen.

De sociale myndigheder blev underrettet om den 14-årige. Den 21-årige er onsdag fortsat i politiets varetægt, idet politiets jurister vil se nærmere på sagen og vurdere, om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.