¨

Butikker for millioner på vej til Holbæk

Foto: TV ØST

Lokal byggeinvester vil opføre nyt indkøbscenter til 650 millioner kroner i Holbæk bymidte.

Bycentret, der kommer til at hedde Rosen, skal ligge her ved smedelundsgade og brede sig over 30.000 m2, strække sig 12 etager op i luften og rumme næsten 50 butikker og restauranter. Desuden er det planen, at der også skal være hotel, biograf og fitnescentre.

Holbæk kan med stor sandsynlighed se frem til en kæmpe saltvandindsprøjtning på 650 millioner kroner. Den lokale byggeinvestor og developer Leif Tutavae Iversen planlægger nemlig et nyt stort indkøbscenter i midten af Holbæk.

 

Projektet bliver finansieret af idemanden bag Leif Tutavae Iversen og en af veteranerne i dansk erhvervsliv Marcus Choleva. Og den økonomiske krise har ikke skræmt de to investorer.

- Nu skal vi jo ikke i gang med byggeriet før om to år, og der forevnter vi at det værste af finanskrisen er bag os. Så vi regner med, det er et velvalgt tidspunkt, siger Leif Tutavae Iversen.

 

Jan Thomassen, der forretningsejer og bestyrrelsesmedlem i den lokale Handelstandsforeningen hilser planerne velkommen:

- Jeg synes, det er spændende, at der er nogen, der vil investere i byen og gøre handlen til et stærkere element i Holbæk, siger han.

Før bycentret bliver en realitet skal projektet dog vedtages i byplanen. Men det bekymrer ikke den lokale byggeionvestor, der forventer, at Rosen står klar til åbning 1. oktober 2015.

01:52 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App