¨

Buschauffør frikendt for uagtsomt manddrab

Foto: TV ØST

Buschaufføren, som ved et uheld sidste år bakkede ind i en 61-årig kvinde i Holbæk, er blevet frikendt for uagtsomt manddrab.

En 51-årig buschauffør kan ånde lettet op. Retten i Holbæk har afgjort, at han ikke skal dømmes for uagtsomt manddrab, efter at han i april sidste år bakkede ind i en kvinde, som senere døde af sine kvæstelser. Det skriver Nordvestnyt.

Kvinden var på vej hjem fra dagcenter og var netop blevet sat af minibussen, da hun blev ramt. Hun havnede under bussen, og chaufføren tilkaldte hjælp og gav hende førstehjælp, men kvinden blev erklæret død ved ankomsten til Holbæk Sygehus.

- Jeg kunne ikke dreje rundt på vendepladsen, fordi der holdt flere biler, og imens jeg bakkede, kiggede jeg i begge sidespejle, men efter 25 meter kom der pludselig et lille bump. På højre side af minibussen lå der en taske, og så var jeg klar over, at noget var helt galt. Da jeg gik ud for at se efter, lå hun ved bussen, forklarede buschaufføren i retten, forklarede chaufføren.

Retten i Holbæk mente ikke, at han havde kørt så uagtsomt eller tilsidesat væsentlige hensyn til trafiksikkerheden, at han skulle dømmes for uagtsomt manddrab. Han er i stedet idømt en bøde på 1500 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App