Budgetoverskridelse på 112 mio i Holbæk

- Vi må erkende, at vi fortsat bevæger os i den forkerte retning, hvad angår vores udgifter til service på det sociale område. Sådan siger Holbæks borgmester Jørn Sørensen efter byrådet i går fik forelagt en budgetoverskridelse på 112 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 13. maj fik byrådet forelagt den seneste styringsinformation om forholdet mellem driftsudgifter og -budget for den service Holbæk Kommune leverer i 2009. 112 mio. kroner skønnes overskridelsen at blive på.

39 mio. kroner af dette beløb skyldes finanskrisen og kan tilskrives stigende udgifter til kontanthjælp, sygedagpenge og ledighedsydelse.

- Først på året skønnede vi, at overskridelsen på dette område ville blive på 20 mio. kroner. Men ledigheden er fortsat for opadgående og derfor er beløbet nu tilsvarende større, forklarer borgmester Jørn Sørensen (B).

Skrappe tiltag på vej
De øvrige 73 mio. kroner i forventede overskridelser skyldes de fortsatte udfordringer i forhold til at begrænse udgifterne på det tunge sociale område. Primært til anbragte børn og voksne i botilbud. Merforbruget er fordelt med 34 mio. kroner på voksne og 39 mio. kroner på børn, unge og familier. Beløbet var først på året skønnet til 50 mio. kroner.

- Vi må erkende, at vi fortsat bevæger i den forkerte retning, hvad angår vores udgifter til service på det sociale område. Vi har allerede bremset op og begrænset anlægsudgifterne i år med 68 mio. kroner. Nu skal der tilsvarende skrappe tiltag i brug for at tøjre vores udgifter til den løbende drift, fastslår Jørn Sørensen og slutter:

- Og vi skal finde holdbare løsninger. Dels for at undgå at blive sat under administration af staten, dels for at genoprette Holbæk Kommunes økonomi og sikre borgerne den bedst mulige service i fremtiden.

Hvad de kommende tiltag konkret bliver, arbejder byrådet videre med at kigge på i den allernærmeste fremtid.