Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

Fremover bliver gæster mødt med en opfordring til at sende 20 kroner i Brorfelde Observatoriums retning, hvis de vil benytte udendørs faciliteterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

20 kroner på MobilePay og så hjælper du med at bidrage til, at omgivelserne omkring Brorfelde Observatorium syd for Holbæk er pæne, rene og vedligeholdte.

Folkene bag observatoriet forsøger sig nu med en opfordring til frivillig betaling for at benytte udendørsaktiviteterne.

- Vi har super mange gæster, der benytter vores udendørsaktiviteter, får læst vores plancher, bruger vores legeplads og går en tur i området, og det er vi glade for.

- Det, vi gerne vil have lidt hjælp til, er, at vedligeholde området, og det er derfor, vi opfordrer til, at man kan give en frivillig 20’er. Så har vi lidt midler til at holde toiletterne rene for og til at holde det hele pænt og rent. Det er det, der er motivationen, lyder det fra Julie Bouchet, leder af Brorfelde Observatorium. 

Toiletter og olie til mammutten 

Særligt i en tid med corona og lukkede indendørsaktiviteter har observatoriet oplevet, at mange gæster har kigget forbi.

Artiklen fortsætter under billedet.

brorfelde legeplads
Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I sommerperioden har de ligget i hængekøjerne og kigget på stjerner, og på de mere kølige dage er tiden gået på legepladsen eller i naturen omkring stedet.

 - Der har virkelig været tryk på, og vi har blandt andet valgt at åbne vores toiletter, så folk kan benytte dem, når de er her. Det kræver selvfølgelig noget rengøring - især i de her coronatider - og så skal vores mammut på legepladsen også have en omgang olie indimellem, så den frivillige entré vil komme til at gå til vedligeholdelse, drift og udvikling, siger Julie Bouchet.

Ria Schmidt fra Fårevejle Stationsby besøgte lørdag legepladsen ved Brorfelde Observatorium. Hun synes, at det er helt rimeligt, at folk betaler for at bruge området:

En halv million kroner 

Ideen til den frivillige entré har de hentet fra andre steder i landet, hvor gæster er blevet opfordret til at bidrage til vedligeholdelsen. 

Eksempelvis har de i naturrummet Skovsnogen ved Herning det seneste år modtaget en halv million kroner fra gæster, der har besøgt området.

- Jeg er meget spændt på, hvordan folk vil tage imod det, og det er også derfor, at det vigtigt for mig at understrege, at det her ikke er et krav. Observatoriet i Brorfelde er vores allesammens, men jeg håber, at vores gæster vil tage det som en kærlig opfordring og ikke på nogen måde som et krav, lyder det fra Julie Bouchet.

Til info så er mobilepay-nummeret ved Brorfelde Observatorium 61 41 99. Der bliver sat skilte op med nummer og info om entreen i næste uge.