Brorfelde Observatoriet bliver til opdagelsescenter

20 millioner kroner. Det er beløbet fra A.P. Møller og Nordea der er brugt til at renovere hovedbygningen i Brofelde Observatorium.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hovedbygningen i Brofelde Observatorium er blevet renoveret for 20 millioner kroner og var i dag åbent for pressen. Der er indrettet auditorium med plads til 75 mennesker, ny spisesal og overnatningsmuligheder for lejrskoler.

Der er lagt op til, at børn og unge på lejrskole skal kunne gå på opdagelse efter stjerner og planeter.

- Vi glæder os rigtig meget til at få en skoleklasse med op på toppen. Og måske se Jupiter for første gang, tage et billede af planeten og så komme ned og sove og drømme om stjerner og den syvende himmel, siger leder af Brorfelde Observatorium, Julie Bouchet.

I hovedbygningen er der indrettet syv værelser til ære for forskere og andre, der har haft en betydning for stedet. Blandt andet Wikke og Rasmussen, komikerparret fra DR, der som bekendt valgte Brorfelde som lokation for deres julekalender "Julestjerner".

I dag var der rundtur i den nyrenoverede hovedbygning. Den 25.-26. juni er der åbent hus for offentligheden fra kl. 11-16

Tager fredningerne frem

Thomas Johansen naturvejleder ved Brofelde observatorium er ligesom sin kollega meget glad for den renoverede version af observatoriet.

- Det man vil kunne opdage, det er at vi fornyer hele området men alligevel ikke helt. Vi prøver egentlig at gøre det, at vi tager fredningerne frem, så at sige.

- Ved at renovere Brofelde Observatorium, så skaber vi en platform, hvor alle kan komme ud og få en helt fantastisk oplevelse og komme meget tættere på både stjerner og planeter, men også helt ned i jorden, der fortæller om skabelsen af hele Danmark.