Bringer nye fotos af mistænkt overfaldsmand: - Som sunket i jorden

Ti dage efter, at en 41-årig kvinde blev fundet hårdt såret på en vej i Svinninge, jagter politiet fortsat den mistænkte gerningsmand.

Midt- og Vestsjællands Politi er ikke kommet mange millimeter nærmere at pågribe den 41-årige mand ved navn Arturas Bauza, som er mistænkt for den 7. november at overfalde og efterlade en kvinde hårdt såret på Strandvejen i Svinninge.

Det bekræfter kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard torsdag formiddag over for TV2 ØST.

Håbet er dog fortsat, at et tip fra offentligheden kan føre til et gennembrud i sagen, hvorfor Midt- og Vestsjællands Politi har udsendt nye billeder af manden, der blev efterlyst med navn og billede to dage efter overfaldet.

- Ifølge offeret i sagen, er der tale om et foto, der måske er mere vellignende, forklarer Martin Bjerregaard.

Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort dette foto af efterlyste.
Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort dette foto af efterlyste. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Derudover gør eftersøgte sig også bemærket ved en tatovering på hånden, som politiet af samme grund også har valgt at dele et foto af.

Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort dette foto af den tatovering, som efterlyste har på sin højre hånd.
Midt- og Vestsjællands Politi har offentliggjort dette foto af den tatovering, som efterlyste har på sin højre hånd. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

- Han er indtil videre som sunket i jorden, konstaterer Martin Bjerregaard.

Midt- og Vestsjællands Politi har tidligere oplyst, at kvinden har fortalt, hun blev overfaldet af manden, som hun kender i forvejen, efter en uoverensstemmelse. 

Gerningsvåben fundet

Ved et retsmøde torsdag i sidste uge ved Retten i Holbæk blev Arturas Bauza anholdt in absentia, hvilket har banet vejen for, at efterlyste vil kunne blive tilbageholdt i udlandet med henblik på udlevering til Danmark.

Manden er litauisk statsborger og taler ifølge politiet kun litauisk.

Læs også
Politi jagter fortsat kvindemishandler på Vestsjælland
Læs også
Politi jagter fortsat kvindemishandler på Vestsjælland

- Han kan være søgt mod hjemlandet, forklarer Martin Bjerregaard, som oplyser, at politiet af samme grund nu arbejder på at få ham efterlyst internationalt.

Efter overfaldet på kvinden den 7. november, der fandt sted klokken 6.10, tog Arturas Bauza ifølge politiets oplysninger flugten ad Solholm mod nord og videre til højre ad Solholmsvej i retning mod jernbanen i Svinninge.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at eftersøgte tog denne flugtrute efter overfaldet.
Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at eftersøgte tog denne flugtrute efter overfaldet. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Arturas Bauza har ophold i Danmark, men politiet har ikke kunnet finde ham de steder, hvor han sædvanligvis formodes at opholde sig.

Det er lykkedes politiet at finde den kniv, som angiveligt er blevet anvendt i forbindelse med overfaldet på kvinden. Kniven er blevet fundet i Svinninge by.

Ifølge politiet er kniven blevet anvendt til at påføre den 41-årige kvinde alvorlige, men ikke livstruende skader, inden han efterlod hende på Strandvejen.

Midt- og Vestsjællands Politi er dog fortsat interesseret i at høre fra borgere, der har oplysninger i sagen.

Læs også
Kvinde fundet med kvæstelser i Svinninge
Læs også
Kvinde fundet med kvæstelser i Svinninge

Ifølge politiet kan mistænkte have skaffet sig af med effekter, hvorfor beboere i området bedes undersøge deres private områder for genstande, som ikke normalt vil være efterladt i området.

Oplysninger om den eftersøgte mand gives til efterforskningsafdelingen på Holbæk politistation hos Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.