Brækkede arme og ben i sneen (Video)

Der er rigtig mange, der falder og slår sig i sneen. I løbet af den første halvanden måned af 2010 har der været 30 procent flere, der er kommet ind på skadestuen i Holbæk, end på samme tid sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

De løber lidt stærkere end de plejer på skadestuen på Holbæk Sygehus.

- Der er utrolig mange, der kommer ind med alvorlige skader og brud på grund af, at de er faldet. I år er antallet af alvorlige skader steget med 30 procent i forhold til sidste år, siger Søren Rasmussen, der er ledende overlæge for akutafdelingen på Holbæk Sygehus.

[video:video_mangler:100217_travle_skadestuer.flv]

Samme travlhed oplever de på skadestuerne i Næstved og Nykøbing Falster. Mange af de sager ender hos forsikringsselskaberne.

Hos Tryg forsikring og Almindelig Brand oplever de langt over dobbelt så mange sager om folk, der falder lige nu. Hos Tryg forventer de antallet af faldskader for januar måned i år ender på 700. Sidste år var der 278.

Falder du fordi det er glat, kan du få erstatning. Men det er indviklet. For at få erstatning er det nemlig ikke nok, at den tilskadekomne påstår, at faldet skyldes glat føre. I mange tilfælde kan det være nødvendigt at bevise sin påstand - for eksempel ved vidner.

Du kan se reglerne for snerydning her.