Børnehus ryddet for børn og personale efter fund af skimmelsvamp

Børn og medarbejdere i daginstitutionen Sølyst i Jyderup er fraflyttet børnehuset. Flere har fået udslæt efter fund af skimmelsvamp i bygningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Daginstitutionen Sølyst i Jyderup står for tiden gabende tom.

Sidste uge blev samtlige børn og medarbejdere flyttet væk fra børnehuset, fordi flere havde fået allergiske reaktioner med udslæt ved at opholde sig i bygningen.

Det skriver Nordvestnyt.

Allerede i december kort før jul viste undersøgelser ifølge avisen, at der var en forhøjet forekomst af skimmelsvamp i huset. Der var dog ikke mistanke om skimmelvækst i sådan et omgang, sin krævede akut genhusning. I stedet nøjedes man blot med en hovedrengøring mellem jul og nytår.

Men et par uger efter begyndte flere medarbejdere og børn at udvise reaktioner på, at den stadig var gal med indeklimaet.

- Derfor blev det besluttet at iværksætte en udflytning, mens der bliver lavet de nødvendige undersøgelser af, hvad der er galt. De undersøgelser og prøver bliver lavet i disse dage, siger Christian de la Porte Simonsen, fagchef i Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, til Nordvestnyt.

De ældste børn hos Sølyst er blevet flyttet til institutionen Galaxen, mens de øvrige børn er sendt til daginstitutionen Troldhøjen.