¨

Børn skal vente flere måneder på behandling

Foto: TV ØST

Kryds fingrene for, at dit barn ikke bliver syg. Det er det bedste råd til forældre, der bor i Holbæk-området. Holbæk Sygehus stopper nemlig for behandling af syge børn resten af året, med mindre det er akut.

Holbæk Sygehus mangler penge. Derfor må nogle patienter nu finde sig i markant længere ventetid. Men 2-årige Martin har ondt i hovedet.

- Nogle gange syg Martin, siger den lille dreng.

Men Martin kan ikke komme på hospitalet. Fordi hele børneafdelingen på sygehuset er ramt. Alle ikke-akutte børn skal vente op mod tre måneder i stedet for blot en måned som normalt.

- Jeg fik et chok, da jeg hørte det. Jeg troede, det var sjov, men det var det ikke, siger Farid Mersal, som er  far til Martin.

Martin på to år har i længere tid været sløj og har hyppig hovedpine. Men den første ledige tid er den 22. Februar 2010.

- Jeg forstår det slet ikke, siger Farid Mersal.

Den opsigtsvækkende melding fra sygehuset kommer fra ledende overlæge Jan Færk. Resten af året sender han meget af sit personale på tvungen afspadsering. Der er ikke penge til andet end de mest nødvendige behandlinger, siger Jan Færk til DR Sjælland:

- Hvis vi bare behandler løs uden hensyn til budgettet får vores afdeling et underskud på flere millioner, og det må vi heller ikke, så mister jeg min stilling.

Den forklaring hjælper dog ikke hos familien Mersal.

- Hvad hvis mit barn dør de næste måneder, mens vi venter på at få hjælp. Skal jeg bare smide det i skraldespanden, spørger Farid Mersal.

Overlæge Jan Færk udtaler sig ikke til pressen mere i denne sag. Ledelsen på Holbæk Sygehus har forlangt en redegørelse for hans udmelding.

- Hvis antallet af henvisninger overstiger det forventede, så kan det godt udmønte sig i en ventetid. Og så er det, at vi løbende må prioritere den enkelte situation, hvor meget haster det, siger Nils Degn, som er vicedirektør i Sygehus Nord.

Farid Mersal vil nu forsøge at klage over Holbæk Sygehus.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App