Børn bliver syge af skimmelsvamp

En familie i Knudskovparken i Holbæk har ventet så længe på genhusning, at deres børn har udviklet astma og støvmideallergi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere familier i en boligblok i Holbæk er ramt af skimmelsvamp. Men nu kritiserer en af familierne boligselskabet og kommunen, fordi deres børn er blevet syge i mellemtiden.

- Det føles rigtig ubehageligt, at man skal kæmpe en kamp, når man bor til leje. Og det føles ekstra slemt, når man så har to børn, der bliver syge af det, siger Michael Svensson, Beboer i Knudskovparken i Holbæk.

De har kæmpet med skimmelsvampen siden 2009, og de har tidligere været genhuset, så boligselskabet kunne løse problemet. Men det gjorde de ikke ordenligt.

Kommunen blev derfor kontaktet igen, og de havde så et firma ude og foretage nye undersøgelser. I anbefalingerne fra kommunen i november sidste år står der:

- Med henvisning til omfattende fugt og skimmel anbefales boligforeningen at familien genhuses omgående, Holbæk Kommune, den 22. november 2012.

Udsigterne til genhusning er altså næsten et helt år efter kommunens anbefalinger

- Vi har modtaget et brev, hvor der står, at vi skal være udflyttet lejemålet den 1. oktober 2013, siger Michael Svensson.

Syge børn
Familiens yngste har udviklet astma, mens deres ældste har fået støvmideallergi. Derfor synes de, at ventetiden er for lang.

- Det er jo ubehageligt at vide, at ens børn bliver syge, fordi man bor i en lejlighed, der er ramt af skimmelsvamp. Og det er en lang kamp med skriverier frem og tilbage hele tiden, siger Michael Svensson.

Boligselskabet skynder sig langsomt
Boligselskabet vil ikke udtale sig I den konkrete sag, men de erkender, at det kan tage lang tid at genhuse familier.

- Vi har eksperter på, der skal finde årsagen til skimmelsvampen, og så skal vi derefter finde en løsning. Nogle gange tager det bare desværre noget tid, inden den endelige løsning er på plads.

Kommunen er inde i sagen
Holbæk Kommunes Byg og Plan afdeling er inde i sagen. De er i øjeblikket i dialog med boligselskabet.

- Lige nu giver vi boligselskabet en chance for selv at handle. Men hvis ikke de følger de påbud, der kommer fra kommunen, så kan det i værste tilfælde ende i politianmeldelse, siger afdelingsleder af By og Landskab i Holbæk Kommune, Ronnie Pedersen.

Familien har udsigter til at skulle genhuses i en lejlighed i samme boligkompleks, og her frygter de, at der er samme problem.

- Hvis det er tilfældet, at der er mistanke om, at der er skimmelsvamp i genhusningslejligheden, så er det ikke godt nok. Vi skal ikke flytte en familie fra et problem over i et andet. Derfor vil vi foretage målinger i genhusningslejligheden, såfremt familien indgiver en klage med mistanken, siger Ronnie Pedersen.