Borgmester skal være mor

Holbæk kommunes borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S) og SF-profilen, Jacob Mark, skal være forældre til en lille dreng senere på året.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi fejrer, at en lille dreng er på vej ind i vores liv.

Sådan lyder starten på et opslag på Instagram og Facebook, som SF’s næstformand Jacob Mark står bag.

Jacob Mark danner privat par med Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), og i opslaget på de sociale medier ser man et billede af en glad Christina Krzyrosiak Hansen, der skal til at sætte tænderne i et stykke smørrebrød.

- Christina og jeg blev enige om, at vores gård var lidt for stor til mig, hende og vores hund Ebba.

- Og jeg manglede en person, jeg kunne samle Lego med og læse Harry Potter for. Så senere på året kommer der en mere, skriver Jacob Mark i opslaget.

Til TV2 ØST sætter Christina Krzyrosiak Hansen også ord på den store babylykke.   

- Jacob og jeg er simpelthen så glade og glæder os helt vildt.

Skal finde barselsvikar

Når Christina Krzyrosiak Hansen har født, går hun på barsel. Derfor skal der også findes en afløser til borgmesterposten, mens hun er væk.

- Til maj kommer der derfor en sag på kommunalbestyrelsesmøde om, at jeg går på barsel fra sommer og de politiske rokader, der følger med, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

1. viceborgmesteren i Holbæk er venstrekvinden Camilla Hove Lund. Det bliver dog formentlig ikke hende, der kan holde borgmesterkæden varm.

Da der er tale om en længere periode, hvor der skal findes en vikar for Christina Krzyrosiak Hansen, vil det være den konstituering, der pegede på hende som borgmester efter sidste kommunalvalg, der vælger afløseren. Og med et absolut flertal ved valget i 2021, er det så godt som sikkert, at det bliver en socialdemokrat, der overtager posten.

Om det så bliver kommunens 2. viceborgmester, er endnu uvist. Det ville dog være nemt at vænne sig til navnet for kommunens godt 70.000 indbyggere, da det er den nuværende borgmesters navnesøster Christina Hvass Hansen (A).

Lykønskninger fra kollegaer 

Opslaget blev delt mandag formiddag, og lykønskningerne strømmer ind:

- Tillykke til jer alle, lyder det fra SF’s partiformand, Pia Olsen Dyhr.

- Kæmpe stort tillykke – hvor er det dejligt at høre, skriver Astrid Krag (S).

Også tidligere politisk ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen og Socialdemokraternes Trine Bramsen er nogle af dem, der har været hurtige på tasterne med lykønskninger.

Rammerne er på plads 

Christina Krzyrosiak Hansen og Jacob Mark har tidligere fortalt, at de har købt et nyt, fælles hjem i form af en bondegård, der hedder ”Nygaard”, som ligger i en lille landsby i Holbæk.

Senere på året bliver hjemmet altså fyldt ud af en ekstra lille beboer. 

- Vi glæder os til at møde ham, og jeg føler mig som verdens heldigste, afslutter Jacob Mark i mandagens opslag.

I 2021 blev parret forlovet.  

I januar 2023 mødte TV2 ØST Jacob Mark i sit hjem i Holbæk til en snak om hans udgivelse af bogen "Fartblind". Se indslaget her: 

Han talte om at give unge ro på samtidig med at han selv var ved at gå I stykker af et liv I overhalingsbanen. SF's Jacob Mark havde så meget fart på, at han nær havde mistet synet af stress. I dag udkommer hans bog Fartblind, hvori han fortæller, hvad der skete, da han blev ramt af stress. Vi har mødt ham I hans hjem I Holbæk.