¨

Borgmester og hans familie truet

Foto: TV ØST

Borgmester i Holbæk Søren Kjærsgaard har modtaget mail-trusler mod ham selv og hans familie.

Holbæk Kommune har i flere måneder været chikaneret af en borger. Han har sendt mailtrusler til kommunen, men også direkte til borgmester Søren Kjærsgaard (V).


- Det er voldsomt ubehageligt. Når det går hen og bliver en trussel og også mod min familie, så går det langt ud over den grænse, jeg føler, vi kan stå på mål for, siger Søren Kjærsgaard.


Søren Kjærsgaard ved godt, at når man som politiker kommer i rampelyset, kan komme ud for ubehagelige situationer.


- Jeg er gået ind i politik og jeg vidste, at der fulgte nogle konsekvenser med, og at jeg må stå på mål for nogle ting en gang i mellem. Det kan ikke hjælpe noget, at man er pivet men derfra og så til at ens familie - som bestemt ikke har valgt jobbet, at de også bliver involveret, det er rigtig ubehageligt, fortæller Søren Kjærsgaard.


 


38-årig mand sigtet


Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt en 38-årig mand, som de mener, står bag truslerne.


- Vi foretog en anholdelse af den pågældende person og undersøgte sagen, hvad ligger der i det her? På baggrund af det har vi opretholdt sigtelsen, men vi har valgt ikke at varetægtsfængsle ham, siger vicepolitiinspektør John Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.


John Jensen mener ikke, at folk altid tænker sig om, når de skriver en mail.


- Det er måske ikke en hensigt eller et formål, men mange gange når folk skriver en mail, så tænker de måske ikke rigtigt over, hvad de skriver, siger John Jensen.


- Generalt kan man sige, at når man skriver en mail, så skal man tænke sig om, siger John Jensen.


 


En stigende tendens


Søren Kjærsgaard kan se, at der bliver flere situationer, hvor borgere tyer til drastige midler, når de er utilfredse med kommunen.


- Jeg har især oplevet en stigende tendens hos mange af mine medarbejdere, som sidder med de her svære sager, og egentlig gør alt, hvad de kan for at hjælpe borgerne, men hvor borgerne i enkelte tilfælde ikke er tilfredse med resultatet og reagerer meget voldsomt, siger Søren Kjærsgaard.


- Jeg tror det er en tendens i samfundet, der er kommet på en eller anden måde en accept af, at man kan reagere rigtig voldsomt, siger Søren Kjærsgaard.


Den 38-årige mand er stadig sigtet i sagen for trusler.


 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App