Borgmester efter kritik: Vi sætter fokus på børneområdet nu

Holbæk Kommune er blevet heftigt kritiseret for ikke at tilbyde tilstrækkelig specialundervisning. Nu siger borgmesteren, at praksis bliver efterset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere bekymrede forældre fra Holbæk Kommune er stået frem og har fortalt om, hvordan deres børn med autisme ikke kommer i skolen. Det gør de ikke, fordi børnene ikke kan fungere i normale skoleklasser, og kommunen har ikke hjulpet med et alternativ.

quote Det er klart, at de to sager, der allerede har været oppe i den seneste tid, er to for mange. Og det er et forløb, som vi skal lære af, så vi ikke begår samme fejl i fremtiden.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S)

Derfor har eksempelvis 12-årige Oliver Petersen siddet hjemme foran computeren i halvandet år. Og hans forældre har forgæves forsøgt at få Holbæk Kommune til at hjælpe med specialtilbud til deres søn.

- Det er så dårlig sagsbehandling. Jeg kan ikke forstå, deres kommunikation er så mangelfuld, siger Oliver Petersens mor, Susan Petersen og Olivers far, Jens Christian Petersen supplerer:

- Det hele var ved at falde fra hinanden. Det var svært som far og mor og se på, hvad er det lige, der sker her.

Oliver har nu fået en specialtilbud, hvor han skal starte efter sommerferien. Men hans historie står ikke alene.

For Landsforeningen Autisme har lavet en undersøgelse, der viser at seks ud af 22 børn med autisme i Holbæk Kommune heller ikke har været i skole i mere end et år. Det svarer til 27 %, hvilket er den værste fraværsprocent i regionen blandt børn med autisme.

Kritikken er nået til rådhuset

quote Jeg har derfor sammen med udvalgsformændene bedt om, at vi får igangsat et kritisk praksiseftersyn af området.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S)

- Jeg kan på ingen måde leve med, at der er børn i Holbæk Kommune, der bliver svigtet. Jeg har derfor sammen med udvalgsformændene bedt om at vi får igangsat et kritisk praksiseftersyn af området. For vi skal have fundet en holdbar løsningsmodel, der kan styrke vores indsats. Det er klart, at de to sager, der allerede har været oppe i den seneste tid, er to for mange. Og det er et forløb, som vi skal lære af, så vi ikke begår samme fejl i fremtiden.

Sådan siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), efter der den seneste tid har været fokus på rækken af sager med børn i Holbæk Kommune, der har særlige behov. Derfor vil man fra politisk side igangsætte et kritisk praksiseftersyn af børneindsatsen og se på nye modeller for specialundervisningstilbud.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) har nu - sammen med formændene for henholdsvis Udvalget for Børn og Skole, Susanne Utoft (L), og Socialudvalget, Bente Röttig (SF) - bedt om nye, mulige løsningsmodeller fra administrationen. Herefter vil de inviterer relevante råd og foreninger til dialog om de bedste løsninger.