Borgere redder Brugsen i Jyderup

Lokale ildsjæle ville ikke finde sig i, at SuperBrugsen i Jyderup skulle nedlægges. Nu har de fået deres vilje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tre uger siden fik Lisbet Klarskov og hendes kolleger at vide, at deres arbejdsplads skulle lukke.

- Jeg var meget ked af det. Jeg har været glad for at være her, så det var surt, husker butiksassistenten.

Og det var ikke kun personalet i SuperBrugsen i Jyderup, der var utilfredse.

Masser af underskrifter

Lokale ildsjæle startede en underskriftsindsamling for at redde butikken. Opbakning var overvældende: næsten 2300 underskrifter. Det svarer til halvdelen af byens indbyggere.

- Det er fantastisk. Folk var ellevilde og stod næsten i kø for at skrive under. Det viser, at det nytter at gøre noget, siger en tilfreds Erik Lange, der tog initiativ til underskriftsindsamlingen.

Vil ikke lade byen dø

Butiksrådet i SuperBrugsen tog kontakt til Kalundborg Brugsforening, der i forvejen har fire butikker på Vestsjælland, med ideen om at lade den overtage butikken i Jyderup.

- Hvis den lukkede, kunne det meget vel betyde, at den her ende af byen ville dø. Det ville være trist for Jyderup, mener Mogens Pagh, formand for SuperBrugsens butiksråd.

Og ildsjælenes arbejde gjorde indtryk.

Brugsen stadig i Jyderup

- Vi fornemmer en stor opbakning til, at butikken skal drives videre. Samtidig har vi fået nogle fine forhold af udlejeren, fortæller Karsten Thomsen, direktør i Kalundborg Brugsforening, der nu har købt butikken og driver den videre.

Så også i fremtiden kan kunderne handle i SuperBrugsen i Jyderup. Og Lisbet Klarskov kan beholde det job, hun har nydt de sidste seks år.

- Det har jeg det rigtig godt med, for jeg vil gerne blive her i Jyderup. Jeg kender alle mine kunder, og de kender mig. Det er dejligt, siger butiksassistenten.

SuperBrugsen i Jyderup skulle have haft sidste åbningsdag lørdag den 23. marts.