Borgere raser over byrådsmøde i Holbæk

I går afviste 25 byrådsmedlemmer at gå ned i løn når der skal spares i kommunen. Det får nu rasende borgere i regionen til tasterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går blev der afholdt et ekstraordinært byrådsmøde i Holbæk Kommune, hvor byrådsmedlemmerne skulle bestemme, hvor der skal spares. Et af spareforslagene var at sænke det samtlige vederlag til byrådsmedlemmerne med 10 procent med virkning fra den 1. september 2016. Forslaget kom fra Enhedslisten, men blev massivt nedstemt.

Kun 4 stemte for spareforslaget, mens 25 stemte imod.

Mange borgere fra området har, på Facebook, ytret harme over politikerenes manglende selvopofrelse.

- Ja ja, vi må jo så se hvor mange der bliver genvalgt ved næste kommunevalg? Ret useriøst synes jeg!!! De må da selv vise vejen hvis det skal virke troværdigt, skriver Claus Møldum Balsig fra Jyderup.

Men der er også ryster i mængden, der ikke mener, at politikerene kan gå ned i løn, hvis kvaliteten af deres arbejde skal forblive høj.

- At være byråds politiker er i forvejen så ringe betalt i forhold til de timer de bruger, så jeg forstår godt deres valg! Vi skal have ordentlig betalte folk ved roret, ellers går det da helt galt, skriver Bettina Bruun-Jensen fra Holbæk.