Borgere går sammen om at bekæmpe coronasmitte - vil skabe en sikker by

Flere borgere, butikker og institutioner i Jyderup er gået sammen om at bekæmpe coronavirus ved at få lokale til at bruge corona-appen ”smittestop”.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hel by er gået sammen til kamp mod coronavirus og vil sammen prøve at hjælpe med at holde smitten nede. Våbnet er at få flest muligt til at downloade og bruge Danmarks officielle corona-app ”Smittestop”.

- Projektet går ud på at gøre det så sikkert, som vi kan, at færdes i Jyderup, som overhovedet muligt, siger Søren Bøtker, som er en af initiativtagerne bag projektet.

- Der er så mange negative historier, og det er virkelig også en alvorlig situation, vi står i, men vi må også prøve at gøre noget hver især. Ud over alle de gode vejledninger, som sundhedsmyndighederne går ud med, kan hver enkelt borger også gøre noget.

Gode tilbud og konkurrencer skal få folk at bruge appen

quote Der er så mange negative historier, men vi må også prøve at gøre noget hver især

Søren Bøtker, initiativtager til sikkerby.dk

Kampagnen, der går under navnet Sikker by, følges op af en række aktiviteter, der skal få folk til at have smittestop-appen tændt, så myndighederne hurtigt kan opspore og stoppe eventuelle smittekæder i byen.

Derfor har erhvervslivet i fællesskab lanceret hjemmesiden www.sikkerby.dk med en lang række tilbud og rabatter, som man kan få, hvis man viser en tændt smittestop-app.

- Det, vi gør, er, at vi opretter en hjemmeside, der hedder sikkerby.dk. Hvis man har appen på sig og er aktiv, kan man gå rundt i byen og købe gode tilbud og være med i nogle konkurrencer, siger Søren Bøtker fra Jyderup.

Artiklen fortsætter under billedet.

Plakater forskellige steder i byen skal hjælpe med at minde borgerne om at installere og bruge appen Smittestop.
Plakater forskellige steder i byen skal hjælpe med at minde borgerne om at installere og bruge appen Smittestop. Foto: sikkerby.dk

Samtidig opsættes der på fredag 300 store plakater rundt i Jyderup, i butikker, lygtepæle og på broer, for at minde om vigtigheden i at passe på hinanden.

- Myndighederne har sagt, at hvis alle har appen, og den er tændt, kan man begrænse smitterisikoen med 60 procent, og det synes vi alligevel er en del, siger Søren Bøtker.

Ældre borgere kan få hjælp til at installere app’en

Kampagnen skydes officielt i gang lørdag den 19. september klokken 12.00 på Café Forsinket i Jyderup.

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgere i Jyderup, der har installeret og tændt appen Smittestop, vil få en række gode tilbud i byen og have mulighed for at være med i konkurrencer.
Borgere i Jyderup, der har installeret og tændt appen Smittestop, vil få en række gode tilbud i byen og have mulighed for at være med i konkurrencer. Foto: sikkerby.dk

Her vil en række borgere, højskoleelver og butiksansatte hele dagen stå klar forskellige steder i byen for at hjælpe til at downloade appen, hvis man har brug for assistance til det.

- Vi står sammen om det hele byen. Det er også for at få noget fællesskabsfølelse i byen, siger Søren Bøtker.

- Det er jo ikke alle, der har installeret appen, så de borgere, der ikke har installeret den eller har haft problemer med at installere den, vil også få hjælp fra vores lokale elektronikbutik og nogle unge højskoleelever.