¨

Borger vil betale for ordblind piges skolegang

Foto: TV ØST

Holbæk Kommune har afvist at ordblind pige kan starte på specialskole i Ballerup. Nu får hun en hjælpende hånd -men kommunen holder fast.

Det er 2 måneder siden, 14-årige Sara Marqvorsen har været til undervisning på sin folkeskole i Vipperød. Hun er ordblind og kan ikke følge med i undervisningen. Selvom Sara går i 7. klasse, viser en test, at hun staver som én, der går i anden klasse og læser som en i tredje klasse.

Se indslag: Ordblinde tvillinger behandles vidt forskelligt

Holbæk Kommune har afvist, at Sara kan få lov at starte på Ordblindeinstituttet i Ballerup, selvom hendes ordblinde tvillingebror går på skolen.

Læs også: Ordblind: Man skal stole på sig selv

Nu har en virksomhedsejer - i et åbent brev til borgmester Søren Kjærsgaard - tilbudt at betale for Saras undervisning på Ordblindeinstituttet fra på mandag og frem til sommerferien. Claus Dalsgaard har selv en ordblind søn, og derfor lå det ham ikke fjernt at træde til.

- Jeg synes, det er synd for Sara. Nu må hun få noget undervisning, så hun kan komme videre i livet, siger Claus Dalsgaard.


Har ikke hørt fra kommunen

Saras forældre har i årevis kæmpet for at få mere specialundervisning til datteren. De mener, at Claus Dalsgaards tilbud vil gøre en stor forskel.

- Det ville betyde alt. Hun (Sara red.) er fuldstændig presset ud, hvor det er helt urimeligt, siger Hanne Marqvorsen.

Hverken Claus Dalsgaard eller Sara Marqvorsen har fået svar på det åbne brev. Men i en mail til TV ØST skriver skolechef, Marianne Stentebjerg, at Holbæk Kommune stadig mener, at Sara får den bedste støtte i kommunen. Kommunen vil nu bede klagenævnet om at se på sagen. Derudover står der i mailen: 

"Vi har ikke noget principielt imod donationer og værdsætter det pågældende engagement, men penge må aldrig veje tungere end den faglige vurdering."

 

03:39 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App