Boligselskab truer med at smide folk på gaden efter masseslagsmål i ghetto

Et voldsomt slagsmål i Holbæk kan få alvorlige konsekvenser for beboerne, hvis de er indblandet i urolighederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maskerede gerningsmænd bevæbnet med køller, økser, knive og en hammer overfaldt søndag tre unge mænd på 18 år i boligområdet Havevang i Holbæk.

En af dem blev bragt til skadestuen i Holbæk. Han er dog udenfor livsfare, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. Vidner har desuden fortalt politiet, at 10-15 personer var indblandet.

quote Så vil vi ikke have dem boende i vores område, så enkelt kan det siges

Mariane Toft-Dallgaard, forretningsfører i boligselskabet Lejerbo afdeling Vestsjælland

- Vi er selvfølgelig kede af det, der er sket her i området, men vi har et godt samarbejdet med Holbæk Kommune og politiet, så der er allerede iværksat handleplaner. Det er ikke noget, som vi normalt oplever i området, siger Mariane Toft-Dallgaard, forretningsfører i boligselskabet Lejerbo afdeling Vestsjælland.

Men episoden kan få alvorlige konsekvenser, hvis det viser sig, at gerningsmændene bag masseslagsmålet bor i et af boligselskabets cirka 640 lejeboliger i Havevange, Egevang og Agervang, der er en del af regerings ghettoliste.

- Hvis det er nogen af vores lejere, som er årsag til det her, og det kan bevises, så får de en opsigelse. Så vil vi ikke have dem boende i vores område, så enkelt kan det siges. Det gælder alle boligområder. Hvis vi har beboere, der skaber utryghed for andre beboere, så kan vi ifølge lejeloven sætte folk ud af lejemålet, siger Mariane Toft-Dallgaard.

Tager en alvorlig snak med forældrene

Lejerbo har ikke tidligere opsagt lejere på grund af voldsepisoder.

- Der ikke været sager, hvor vi kunne bevise det. Nogle gange, hvis det drejer sig om de unge, så trækker vi forældrene til side og tager en meget alvorlig snak med dem og giver dem en advarsel. Det skal de have, før de bliver smidt ud. Her fortæller vi dem, at hvis deres unge laver det her igen, så kan de ikke forvente at bo her, og det plejer at virke, fortæller Mariane Toft-Dallgaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud søndag aften efter slagsmålet i Holbæk på Havevang.
Sådan så der ud søndag aften efter slagsmålet i Holbæk på Havevang.
Foto: Michael Johannesen

- Men det er ikke noget, som vi gør ret tit. Vi har kun gjort det fire gange, og det har virket.

Meldingen om slagsmålet indløb til politiet klokken 17.47 søndag eftermiddag.

- Vi har efterforsket hele aftenen og natten, og vi håber snart at kunne anholde nogle af deltagerne i slagsmålet. Det er ret voldsomt, det der foregik, udtalte Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST mandag morgen.

Mandag eftermiddag har politiet dog ikke anholdt nogen personer i sagen.

Ruller ud med mobil politistation

Politiet holder i forvejen øje med ghettoområdet, efter der blandt andet i august opstod et større slagsmål mellem en gruppe på 30-40 personer.

Søndagens episode får derfor politiet til at etablere en mobil politistation i boligområdet i håb om at skabe tryghed blandt borgerne.