Boligområde plaget af fyrværkeri: - Vi har en krigszone herude

Natten til søndag fik politiet 11 anmeldelser om fyrværkeri i Ladegårdsparken i Holbæk. Borgere fortæller, at de ikke går ud, når det bliver mørkt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det skaber en urolighed i en, som gør, at man ikke rigtig tør forlade husstanden uden at være bekymret for at få en raket i hovedet eller lignende.

Sådan lyder det fra Dan Lundahl, der bor i Ladegårdsparken i Holbæk. Natten til søndag blev der igen affyret raketter gennem boligområdet.

quote Vi har sådan set lidt af en krigszone herude

Mikkel Nielsen, Ladegårdsparken i Holbæk

Politiet fik den første melding kort efter klokken 22 om de lavtflyvende raketter blandt biler og boliger, og det fortsatte over de næste to timer.

- Så for mig gør det, at jeg er nødt til at forlade hjemmet lidt tidligere, inden mørket virkelig kommer, og de starter med raketterne, siger Dan Lundahl.

VIDEO: Sådan så det ud i boligområdet natten til søndag, hvor der blev affyret fyrværkeri.

 

En krigszone

På optagelser fra aftenen kan man se, at raketter bliver fyret af mod politi og brandvæsen. Lars Karlsen, der er konstitueret beredskabsdirektør i Vestsjællands Brandvæsen, fortæller dog, at de ikke føler, at raketterne var møntet specifikt på dem.

Her ses indsatslederen fra brandvæsnet, der kommer kørende, mens der sprænger en raket. 
Her ses indsatslederen fra brandvæsnet, der kommer kørende, mens der sprænger en raket.  Foto: Michael Johannessen

Men for borgerne i boligområdet skaber det bekymringer.

- Vi har sådan set lidt af en krigszone herude, ved at der har været folk, der fyrer fyrværkeri op alle mulige steder. Skudt romerlys efter hinanden, boliger og skudt nytårsraketter ud efter biler og personer. Så det har ikke været særlig rart at være her, fortæller Mikkel Nielsen, der bor i Ladegårdsparken.

At fyrværkeriet heller ikke stopper, når politi og brandvæsen kommer kørende i området, gør det heller ikke bedre, lyder det fra Dan Lundahl.

Dan Lundahl.
Dan Lundahl. Foto: Line Strand - TV2 ØST

- Det er det, der nærmest gør mig nervøs. Hvis de har nerverne til at skyde efter politiet og brandvæsnet, når det kommer, så skal jeg da være den sidste, der går ud og stiller mig til skydeskive.

Frygter at blive ramt

Anna Hald, der også bor i boligområdet, kom cyklende med sin femårige søn i en ladcykel på vej for at handle til aftensmad. Hun fortæller, at nogle unge mænd kom gående imod dem med romerlys op over hovedet.

- Så der kom fyrværkeri ind under hjulet på min cykel. Der skete heldigvis ikke noget. Men det var lidt voldsomt, både for mig og min søn, siger hun.

Anna Hald.
Anna Hald. Foto: Line Strand - TV2 ØST

- Efterfølgende da vi skulle hjem om aftenen, og der også var fyrværkeri, var han bange. Han var også bange for at falde i søvn i går aftes, fordi det sad i ham.

Og for Mikkel Nielsen er han træt af, at han ikke kan gå ud om aftenen.

- Når du bor i et kvarter eller område, så skal du være tryg i det område. Det er jo ikke et rigtigt sted at bo, når du ikke kan gå ud om aftenen, fordi du frygter at blive skudt af en eller anden nytårsraket siger han.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der natten til søndag var 11 anmeldelser om fyrværkeri i Ladegårdsparken. Brandvæsnet rykkede ud til fem brande i boligområdet, oplyser de på Twitter.

Vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi har søndag morgen bekræftet, at der blev affyret fyrværkeri mod en indsatsleder i området. Det har ikke været muligt at få politiet til at stille op til interview, men flere betjente vil nu være i området indtil efter nytår.