Blev truet med pistol (Video)

Først blev en mand truet med en pistol. Men da han tilkaldte politiet, ville de ikke tage imod en anmeldelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er jo en skandale. Det er sløseri. Der er ingen tvivl om, at 43-årige Jesper Klitgaard fra Ladegårdsparken i Holbæk er vred på Holbæk politi.

Søndag aften stod han i Ladegårdsparkens vaskeri og ordnede sit vasketøj. I vaskeriet var også fire unge mænd, der skulle vaske. Den ene hev en såkaldt splatterpistol op fra bukselinningen, og fyrede den af mod gulvet. "Bare rolig, det er bare en splatterpistol" sagde han til Jesper Klitgaard.

Men så begyndte en af de andre unge mænd at røre på sig. Også han hev en pistol frem - men denne gang med ordene - den her er ægte. Derefter tog han ladegreb og sigtede på Jesper Klitgaards pande.

Se Jesper Klitgaard fortælle om episoden herunder:
[video:flv:090311_politikritik.flv]

Jesper Klitgaard er tidligere politihjemmeværnsmand og sikkerhedsvagt, og har haft masser af våben i hænderne igennem tiden. - Det kan godt være, at den ene sad med en splatterpistol, men der er ikke et øjebliks tvivl i mit sind om, at den anden pistol, den var ægte, siger han.  

Blev ikke taget seriøst
Jesper Klitgaard løb ud og tilkaldte politiet i det øjeblik, han fik mulighed for det. Men han mener ikke, at de to ældre betjente, der dukkede op i Ladegårdsparken tog ham seriøst.

- Først gad de dårligt at høre på, hvad jeg havde oplevet. Efterfølgende gik de ind og talte med de unge. Da betjentene kom ud igen, fortalte de mig at det var nogle søde unge mennesker, to med indvandrerbaggrund og en legetøjspistol, siger Jesper Klitgaard i dag til TV2 Øst.

Jesper Klitgaard forsøgte at forklare betjentene, at der havde været fire unge mænd og to pistoler, en af legetøjstypen og en ægte pistol. Men betjenene ledte ikke efter de to, der var stukket af, ligesom de ikke tog imod den anmeldelse mod trusler på livet, som Jesper Klitgaard tre gange bad om at måtte afgive.

Vi tager det alvorligt
I dag siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi:

- Vi ved ikke, hvad der er foregået, men noget tyder jo på, at man har talt forbi hinanden. Vi tager det meget alvorligt, vi har modtaget mandens anmeldelse, og undersøger nu, hvad der er sket. Ligesom vi naturligvis undersøger internt, hvad der er sket.

Jesper Klitgaard har indgivet en officiel klage over de to betjente, der dukkede op i Ladegårdsparken i Holbæk.

- Jamen de grinede jo nærmest af mig, som om jeg var idiot. Det vil jeg ikke finde mig i, siger han.