Biogasanlæg udvider for 56 mio. kr.

Biogasanlæg i Holbæk Kommune vil udvide for en formue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen har med fremlæggelsen af sin ressourcestrategi mandag sat ord på, hvilke mål der er om mere genanvendelse af affald.

Hos BioVækst A/S i Audebo i den allernordligste del af Holbæk Kommune er de allerede godt i gang med at sætte handling bag ordene.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

På Audebo Miljøcenter har et bio- og komposteringsanlæg allerede fungeret upåklageligt i 10 år. Og at det er noget af dét, der er vejen frem, viste miljøminister Ida Auken (SF) med et besøg i Audebo mandag eftermiddag. Det skete et par timer efter, at hun havde præsenteret ressourcestrategien, hvor hovedbudskabet er, at mere affald skal genanvendes, og mindre skal forbrændes.

Allerede nu leverer 10 sjællandske kommuner kildesorteret organisk dagrenovation til anlægget. Næste år følger Hillerød og Brøndby efter, og fra januar 2015 begynder Københavns Kommune at levere fra mindre dele af kommunen.

Mere organisk affald

Den voksende mængde organisk affald til anlægget betyder, at det står foran en udvidelse. Adm. direktør i BioVækst A/S, Christian Christensen, håber, at bestyrelsen inden udgangen af 2013 kan træffe beslutning om udvidelsen.

Det vil betyde en investering på 56 millioner kr. Med den ventede udvidelse vil kapaciteten vokse til behandling af 35.000 tons organisk affald årligt, mens der i øjeblikket behandles cirka 20.000 tons.

Anlægget sørger for at omdanne affaldet til biogas, der producer strøm, som sælges til Seas-NVE, og desuden bruges biogassen til opvarmning af BioVæksts egne bygninger i Audebo, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Desuden kommer der kompost ud af processen, og det sælges som næringsrig gødning til lokale landmænd, der spreder det på markerne.