¨

Billige boliger på vej til Holbæk - og flere i sigte

I dag tog Holbæk Kommune og Lejerbo første spadestik til 54 nye familieboliger. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Holbæk har brug for billige boliger til folk med en lav indkomst. I dag tog kommunen sammen med Lejerbo første spadestik til 54 almene familieboliger.

Boliger til folk med en lav indkomst er en mangelvare i mange byer.

Men i Holbæk forsøger kommunen at løse problemet med nogle særlige boliger, som kommer I færdigbyggede moduler.

I dag tirsdag tog Boligministeren det første spadestik til en række nye almene boliger, som bliver opført i Slotshaven i Holbæk.

- For en gruppe i samfundet er det meget vigtigt at have den her type af billige boliger, siger boligminister Kaare Dybvad (S) til TV2 ØST.

54 nye almene boliger er klar til juni næste år

Til stede var også Holbæks borgmester. Med boligerne melder Lejerbo og kommunen sig i kampen for små og billige boliger.

Det er vigtigt for os at lave billige boliger i Holbæk Kommune, for vi har borgere som ikke har mange penge til en stor og smart bolig

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune

- Det er vigtigt for os at lave billige boliger i Holbæk Kommune, for vi har borgere som ikke har mange penge til en stor og smart bolig, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

I juni næste år vil 54 nye almene 1- værelses og 2-værelses boliger stå indflytningsklare i Holbæk.

- Vi skal sikre, at der i hele Holbæk Kommune er plads til, at hvis man har en lav indkomst, alligevel kan finde en bolig, og det er den her type borger, der kommer til at bo i de her boliger, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Holbæks borgmester: Vi har brug for flere almene boliger

Det var Boligminister Kaare Dybvads allerførste spadestik som minister, der blev taget i dag.

Det er fantastisk som ny minister at få lov til at komme til min hjemby og indvie et byggeri, der lige rammer det, jeg gerne vil som minister

Boligminister Kaare Dybvad (S)

- Det er fantastisk som ny minister at få lov til at komme til min hjemby og indvie et byggeri, der lige rammer det, jeg gerne vil som minister, nemlig at sikre nogle billige boliger til folk og sikre blandede boligområder, hvor folk møder hinanden på tværs af sociale og etniske forskelle.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Det er godt seks år siden, at Holbæk Kommune besluttede, at der skulle være ordentlige boliger til folk med lave indkomster.

- Vi har brug for flere almene og billige boliger i Holbæk Kommune, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi i dag tager første spadestik til de her 54 boliger, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Boligminister: Blandet boligområde forhindrer ghettodannelse

Jeg har en ret klar ambition om, at vi i Holbæk Kommune skal have flere billige boliger

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune

Modellen med billigt boligbyggeri er på linje med regeringens boligambitioner.

- Den taler sig ind i den grundlæggende ambition, vi har om at sikre blandede boligområder og sikre billige boliger så uanset, om man tjener meget eller lidt, har man mulighed for at få et godt sted at bo. Det er min første og sidste opgave som minister, siger Kaare Dybvad.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Når prisen kan holdes så langt nede, er det fordi denne type boliger er bygget på samlebånd. Alt i boligen er klar til indflytning: Wifi, strøm og tv-kabel.

Lover flere billige boliger til Holbæk

Holbæks borgmester vil gerne have endnu flere boliger til folk med lave indkomster, og hun lover, at der kommer flere af dem i fremtiden:

- Jeg har en ret klar ambition om, at vi i Holbæk Kommune skal have flere billige boliger. Det har været vigtig for Kommunalbestyrelsen, og det er det også nu. Så ja, vi kommer til at bygge flere billige boliger, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Det er jo netop det, at man har blandet boligområdet, som sikrer, at det her ikke bliver et udsat boligområde

Boligminister Kaare Dybvad (S)

Hvordan sikrer man, at det her ikke ender som ghettoer?

- Det er jo netop det, at man har blandet boligområdet, som sikrer, at det her ikke bliver et udsat boligområde og som kun tiltrækker folk med sociale problemer. For rundt om her ligger der parcelhuse, rækkehuse og ungdomsboliger, så på den måde bliver det blandet, siger boligminister Kaare Dybvad.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App