Bilist påkørte livløs kvinde på motorvejen

En kvindelig bilist kunne ikke undgå at påkøre en ung kvinde, der lå livløs midt på motorvejen i nat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 23.18 onsdag aften modtog politiet en melding om et færdselsuheld på Holbækmotorvejen i vestgående retning ud for Ordrup ved Kirke-Sonnerup, hvor en person var blevet påkørt af en bilist.

Ambulancepersonale blev sendt til uheldsstedet og politiet afspærrede i forbindelse med redningsarbejdet motorvejen i vestlig retning ved afkørsel 16 Kr. Sonnerup.

En tilskadekommen person lå på motorvejen og havde pådraget sig så alvorlige kvæstelser, at døden var indtrådt.

Kunne ikke undgå påkørsel

Det viste sig, at en 62-årig mandlig bilist fra Odsherred under kørsel i vestlig retning i højre vognbane bemærkede noget, som han anså for at være et dødt dyr ligge i venstre vognbane. Da han passerede, blev han i tvivl, da det kunne ligne en person, hvorfor han standsede i nødsporet.

Kort efter kom en 59-årig kvinde fra Ruds-Vedby kørende i sin personbil også i højre vognbane. For at skabe afstand til bilisten i nødsporet trak hun mod venstre, men opdagede for sent, at noget lå på vejen. Hun kunne derfor ikke undgå påkørsel af det, der viste sig at være et menneske.

Trods livreddende førstehjælp var personen livløs og blev senere erklæret for død.

Intet køretøj i nærheden af kvinden

Politiet foretog grundige undersøgelser på uheldsstedet med assistance fra en bilinspektør og politihunde for at finde ud af, hvorfor den tilsyneladende livløse person lå på motorvejen. Politiet fandt ikke en forladt eller havarerede biler på motorvejen omkring uheldsstedet.

Den chokerede, 59-årige bilist blev efterfølgende kørt hjem af politiet, således at hendes pårørende kunne tage sig af hende.

Den påkørte person havde ikke identitetspapirer på sig og er ifølge politiets foreløbige undersøgelser en yngre kvinde. Politiet arbejder nu videre med sikker identifikation af kvinden, således at pårørende kan blive underrettet samt afhørt om kvindens færden indtil tidspunktet for påkørslen.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor kvinden lå tilsyneladende livløs på motorvejen før uheldet.

Politiet ønsker endvidere kontakt med andre bilister, der før ulykken har passeret uheldsstedet og bemærket noget ligge på/i venstre vognbane- formentlig i den tro, at der kunne være tale om et påkørt dyr eller tabte effekter. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, idet politiet heller ikke ved, hvor lang tid kvinden har befundet sig på/ved motorvejen inden påkørslen.