¨

Bandidosrocker tiltalt for at have bestilt drab

En ny person er nu blevet tiltalt i drabssagen fra Holbæk mod 18-årige Zobair Saidi. Foto: Michael Johannessen

En tidligere højtstående Bandidos-rocker er ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet i fire uger, tiltalt for at stå bag drabet på en 18-årig mand i Ladegårdsparken

Endnu en person er nu tiltalt i drabssagen om den 18-årige Zobair Saidi, der sidste år i april blev skudt ned på klos hold ud for Ladegårdsparken 135, tæt på sit hjem.

Zobair Saidi blev lokket i baghold, da han skulle hente et mindre parti hash i boligområdet, som han havde gjort flere gange før.

To personer er allerede blevet dømt for at være med til at lokke den 18-årige i baghold. Dels en 20-årig kvinde, der har fået et års ubetinget fængsel for at have deltaget i planlægningen af afstraffelse af Zobair Saidi.

Dels en 27-årig mand, der har fået 12 års fængsel for medvirken til drab.

Dræbte 18-årig med fem skud

Derudover sidder to Bandidosrockere på 26 og 28 år varetægtsfængslet, de er tiltalt for drab og skal stilles for et nævningeting i starten af 2021. Ifølge politiet ventede den ene rocker på en bænk tæt på nummer 135 i Ladegårdsparken og skød efterfølgende den 18-årige mand med fem skud.

Nu får de rockere følgeskab af deres 33-årige klubkammerat, der ifølge specialanklager Anja Liin fra Midt- og Vestsjællands Politi bestilte drabet på den 18-årige Zobair Saidi. Det er i hvert fald politiets teori.

Anklageren forkyndte tiltalen i anklageskriftet for den 33-årige umiddelbart efter onsdagens grundlovsforhør.

Den 33-årige Bandidos-rocker boede en overgang i rockernes klubhus i Østerstræde og var ifølge anklageren også til stede, da der blev kastet brandbomber mod huset i oktober 2018.

Kastede brandbomber mod klubhus

Den 27-årige har i retten forklaret, at han var med til flere planlægningsmøder, der handlede om, hvad Bandidos skulle gøre ved den konflikt, der var mellem dem og en gruppe drenge og unge mænd fra Vang-kvarteret i Holbæk.

Ifølge ham var det blandt andre Zobair Saidi, der kastede brandbomber mod Bandidos klubhus. Det havde han i hvert fald ifølge den 27-årige pralet med. Derfor blev han udvalgt til at skulle afstraffes.

Den 27-årige mand har også forklaret i retten, at han ikke vidste, at meningen var, at Zobair Saidi skulle likvideres.

Grundlovsforhøret onsdag blev afholdt for lukkede døre, og derfor kan anklageren ikke sige, hvad det er, der får politiet til at tiltale den 33-årige Bandidos-rocker for anstiftelse til drab.

Han er i første omgang varetægtsfængslet frem til den 3. november.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App